CIDI roept PVV op: neem afstand van neo-nazi’s

IN NEDERLAND / Door: PAUL VAN DER BAS / 23 sep 2013 CIDI

800px-Prinsenvlag_svgBij een demonstratie van de PVV afgelopen zaterdag in Den Haag zijn volgens de Antifascistische Onderzoeksgroep KAFKA verschillende extreemrechtse groepen en neo-nazi’s gespot. KAFKA herkende onder andere de Nederlandse Volksunie, de Nationalistische Volks Beweging, Voorpost, Bloold and Honour Nederland en Identitair Verzet. Verder was volgens KAFKA ook neo-nazi Paul P. aanwezig. In 2001 vernielde hij een Joodse begraafplaats. Ook werd tijdens de demonstratie met de prinsenvlag gezwaaid die in het verleden door de NSB is misbruikt. Kafka publiceerde hier foto’s van op internet. (Zie link hieronder).

CIDI heeft de PVV om opheldering gevraagd over deze verontrustende berichten en roept de PVV op om publiekelijk afstand te nemen van deze neo-nazistische elementen.

CIDI directeur Esther Voet: “In een democratie moet ruimte te zijn voor allerlei meningen, maar met de aanwezigheid van dit soort clubs kan volgens CIDI geen enkele partij gelukkig zijn.” Wij roepen de PVV op om duidelijk afstand te nemen van deze groepen die een abject gedachtengoed vertegenwoordigen.”

Geert Wilders reageerde met de volgende zin: “De PVV verwerpt uiteraard alles wat riekt naar nationaal-socialisme en extremisme.”

KAFKA publiceerde op haar website de volgende foto’s van de demonstratie. Op onderstaand filmpje zijn dezelfde vlaggen te zien.

 

Klik hier voor het artikel op Omroepwest: http://www.omroepwest.nl/nieuws/21-09-2013/neo-nazis-op-pvv-demonstratie

Klik hier voor een filmpje:  http://www.youtube.com/watch?v=MyNCKUgbJe8

ScreenHunter_61 Sep. 23 16.23