Directeurswisseling bij CIDI

Op 18 maart aanstaande wordt Esther Voet directeur van CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israel. Ronny Naftaniel die deze functie bekleedt sinds 1980, zal terugtreden en tot zijn pensionering in november als ‘senior advisor’ aan de organisatie verbonden blijven.

Klik hier om verder te lezen.

Esther Voet (1963) is sinds januari 2012 adjunct-directeur van CIDI. Voet is journalist, werkte jarenlang als freelancer, was redacteur en hoofdredacteur van verschillende magazines, reisde daarvoor geregeld door de Arabische wereld en is een kenner van Israel. Daarnaast was zij chef-redacteur van het Joods Jaarboek en voordat zij begin 2012 naar CIDI vertrok, was zij hoofdredacteur van het Nieuw Israelietisch Weekblad.

CIDI-voorzitter Onno Hoes: “CIDI is Ronny Naftaniel bijzonder dankbaar voor zijn inzet. In de meningsvorming over vrede en veiligheid in het Midden Oosten en de speciale positie van Israel daarin heeft hij een belangrijke rol vervuld. Bovendien is Naftaniel in de strijd tegen racisme en antisemitisme een continue stimulator geweest van een open en respectvolle publieke discussie.
In Esther Voet heeft het CIDI een frisse, nieuwe directeur gevonden die op eigentijdse wijze onze organisatie gaat leiden. Met haar brede ervaring zal zij CIDI als de spil in het netwerk van joodse organisaties kunnen verstevigen.”

CIDI zal zich de komende jaren blijven inzetten voor vrede en veiligheid voor Israel en het Joodse volk met als doel een erkend en veilig Israel en een levensvatbare, veilige Palestijnse staat.