Israelische politie doodt aanslagpleger Tel Aviv

IN ISRAEL / Door: MIKE DURAND / 8 jan 2016 TERRORISME

CXo_YRLWsAA6KCODe aanslagpleger die op 1 januari een kogelregen afvuurde en meerdere mensen doodschoot in een café in het centrum van Tel Aviv is vandaag doodgeschoten. De 29-jarige dader Nashat Milhem werd na een klopjacht van bijna een week door de Israelische politie en veiligheidsdiensten werd hij gevonden bij een moskee in het noorden van Israel. Zijn vader zag in de media beelden van zijn zoon en gaf op 1 januari zijn identiteit door aan de Israelische autoriteiten.

Veiligheidstroepen zijn vanochtend in grote getale uitgerukt op zoek naar Milhem. Op veel plekken werden wegversperringen opgeworpen, van de zuidelijke voorstad Rishon Letzion in het zuiden tot Netanya dat ten noorden van Tel Aviv ligt, de politie had aanwijzingen dat Milhem een nieuwe aanslag wilde plegen.

De Israelische nieuwszender Channel Two bracht het nieuws dat Nashat Milhem vandaag werd gevonden bij een Moskee in zijn geboortestad Ar’ara in het noorden van Israel. Ooggetuigen gaven aan dat zij geweervuur hoorden bij de moskee waarbij de aanslagpleger werd gedood. Politie en de veiligheidsdienst Shin Bet verklaarden dat zij aanwijzingen hebben dat Milhem is bijgestaan door een handlanger.