Lijst met Joodse namen offline – nieuwe lijst duikt op

IN ANTISEMITISME / Door: ROEL ABRAHAM / 1 mei 2017 CIDI

Na de aandacht die het CIDI afgelopen vrijdag kreeg m.b.t de site altrechts.com ging de lijst met honderden namen van Joodse Nederlanders en Belgen snel offline. Na het vermoeden dat het om een tijdelijke overbelasting ging hebben we nu de hoop dat het definitief gebeurd is met “de lijst”.
Maar zoals dat dan gaat, anderen zien de aandacht die naar zoiets uitgaan en apen dat na. In dit geval gaat het om een drietal sites waaronder vermeld staat dat Jeroen de Kreek erachter zit: www.jodenlijst.nl, www.holocaustfraude.nl en www.holocaustbedrog.nl. Op alledrie de sites, die ook weer in elkaar haken, staan strafbare antisemitische uitingen. CIDI heeft telefonisch contact gezocht met de provider, deze keer gewoon in Nederland gevestigd, met het verzoek de site z.s.m. uit de lucht te halen. De provider, TransIP, was zich niet bewust van het bestaan van de sites op haar servers en gaat alles in het werk stellen om deze verwerpelijke pagina`s op zwart te zetten, ze zouden de spoedprocedure in gang zetten. Ook het OM en de politie zijn door CIDI ingelicht over het bestaan van de sites. 

Inmiddels ontvingen we een teleurstellende schriftelijke reactie van TransIP: 

“Erg vervelend te horen dat er op de website jodenlijst.nl antisemitische uitspraken worden gedaan. Ik zie dat de domeinnaam jodenlijst.nl via ons geregistreerd is door een klant van ons en de betreffende klant de website host op zijn virtual private server (VPS). Bij onze VPS-diensten is het zo dat klanten zelf de vrijheid hebben hier websites op te plaatsen waarbij ze vrijheid van meningsuiting hebben. We zijn zelf voorstander van een vrij internet en kunnen dan ook niet zomaar websites blokkeren omdat er een mening op verkondigd wordt waar men het niet mee eens is. (…) Wel is het uiteraard zo dat als er een gerechtelijke uitspraak over deze website komt, dat we daar uiteraard graag aan mee werken.”

Hier wordt geen “mening” verkondigd, hier worden strafbare uitingen gedaan. CIDI gaat aangifte doen.