Sectie: Israel

 • Kurz en Frederiksen bezoeken Israel

  IN ISRAEL / 5 mrt 2021
  De Oostenrijkse kanselier Kurz en de Deense premier Frederiksen hebben een kort bezoek gebracht aan Israel. Zij spraken met premier Netanyahu over de succesvolle vaccinatiecampagne in Israel. Ook spraken zij af om samen op te trekken bij de productie van […]
 • Israelische minister beschuldigt Iran van ‘eco-terrorisme’ met olie

  IN ISRAEL / 4 mrt 2021
  Minister van Milieubescherming Gila Gamliel heeft Iran beschuldigd van het opzettelijk lekken van olie voor de Israelische kust. Het olielek heeft de Israelische Middellandse Zeekust zwaar vervuild, en wordt gezien als de grootste ecologische ramp in de geschiedenis van het […]
 • ICC start onderzoek naar mogelijke Israelische en Palestijnse oorlogsmisdaden

  IN ISRAEL / 4 mrt 2021
  Fatou Bensouda, de hoofdaanklager van het ICC, heeft bekend gemaakt dat het Internationaal Strafhof een onderzoek zal openen naar ‘de situatie in Palestina’, en zal kijken naar zowel Israelische als Palestijnse oorlogsmisdaden. Het onderzoek strekt van 13 juni 2014 tot […]
 • Israël beschuldigt Iran van aanval op Israëlisch schip

  IN ISRAEL / 3 mrt 2021
  Israël heeft een klacht ingediend bij de VN-Veiligheidsraad, waar het Iran beschuldigt het Israëlische schip MV Helios Ray in de Golf van Oman te hebben aangevallen.
 • Hooggerechtshof erkent Israelische niet-orthodoxe bekeringen

  IN ISRAEL / 2 mrt 2021
  Het Israelische Hooggerechtshof heeft bepaald dat de staat niet-orthodoxe bekeringen tot het Jodendom uitgevoerd in Israel moet erkennen, tot grote woede van het Israelische opperrabbinaat en charedische (zogenaamd 'ultraorthodoxe') politieke partijen Shas en Verenigd Tora Jodendom (VTJ).
 • Israel gaat deel van Palestijnse bevolking vaccineren

  IN ISRAEL / 2 mrt 2021
  Israel is begonnen met het vaccineren van meer dan 120.000 Palestijnen die in Israel werken en dus regelmatig de zogeheten Groene Lijn oversteken. Ook Palestijnen die werken in nederzettingen zullen door Israel gevaccineerd worden.
 • Samidoun door Israël aangemerkt als terroristische organisatie

  IN ISRAEL / 1 mrt 2021
  Als onderdeel van de campagne tegen de terroristische PFLP, heeft het Israëlische ministerie van Defensie de aan PFLP gelieerde organisatie Samidoun aangemerkt als terroristische organisatie. De organisatie is ook in Nederland actief onder de naam Samidoun Nederland.
 • Toch geen vaccins vanuit Israel naar buitenland

  IN ISRAEL / 26 feb 2021
  Ondanks eerdere berichten gaat Israel geen vaccinaties naar het buitenland sturen. De deals, gemaakt door Netanyahu, zijn teruggefloten door zowel Benny Gantz als Avichai Mandelblit.
 • Abbas verbiedt vaccinatie op Tempelberg

  IN ISRAEL / 26 feb 2021
  PA-president Abbas heeft een Israelische vaccinatiepost op de Tempelberg gevetood, uit angst voor een 'Israelische aanwezigheid' op het Tempelbergplein.
 • Machtsblokken voor en tegen Netanyahu in beeld

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nu de Israelische verkiezingen nog een maand op zich laten wachten, beginnen er de eerste duidelijke vormen van samenwerking te ontstaan. Wederom heeft de Likoed steun gekregen van de twee ultraorthodoxe partijen.