Sectie: Israel

 • Bennett ontmoet Sisi

  IN ISRAEL / 13 sep 2021
  In Sharm-el-Sheik heeft premier Bennett een ontmoeting gehad met de Egyptische president Sisi. De twee spraken onder meer over veiligheid, handel en het vredesproces.
 • Is Israel aan het winnen in Afrika?

  IN ISRAEL / 8 sep 2021
  Het besluit van de Commissie van de Afrikaanse Unie, op 22 juli 2021, om Israel de status van ‘waarnemer’ in de Afrikaanse Unie te verlenen, was het hoogtepunt van jaren van Israëlische inspanningen om de grootste politieke instelling van Afrika […]
 • Herzog bezoekt Jordanië

  IN ISRAEL / 6 sep 2021
  De Israelische president Isaac Herzog heeft Jordanië bezocht. Daar heeft hij een ontmoeting gehad met koning Abdullah II in de hoofdstad Amman.
 • Zes terroristen ontsnappen uit Israelische gevangenis

  IN ISRAEL / 6 sep 2021
  Vanochtend zijn zes terroristen ontsnapt uit de Israelische gevangenis. Zij groeven een tunnel uit hun cel met een lepel.
 • Silicon Valley is uit, Silicon Wadi is in.

  IN ISRAEL / 3 sep 2021
  In de laatste paar decennia is Israël uitgegroeid tot een van de grootste technologische hotspot in de wereld, met haar eigen high tech-Mekka. Met nog geen negen miljoen inwoners heeft Israël meer dan vijfduizend tech-bedrijven. Cisco, Paypal, Google, Facebook en […]
 • Gantz op bezoek bij Abbas in Ramallah

  IN ISRAEL / 30 aug 2021
  De Israelische minister van Defensie Benny Gantz en de Palestijnse president Abbas hebben elkaar ontmoet in Ramallah. Zij spraken over de economie en veiligheidssituatie op de Westelijke Jordaanoever.
 • Eerste ontmoeting Bennett en Biden: focus op Iran

  IN ISRAEL / 26 aug 2021
  Israelische premier Naftali Bennett spreekt vandaag Amerikaans president Joe Biden, op zijn eerste bezoek als premier in Washington. Naar verwachting wordt Iran de focus van de bespreking vandaag.
 • HRW vindt bombardementen op Hamas-kantoren ‘oorlogsmisdaad’

  IN ISRAEL / 25 aug 2021
  Een nieuw rapport van Human Rights Watch (HRW) beschouwt ook bombardementen op 'burgerlijke' Hamaskantoren zonder doden als 'oorlogsmisdaad'.
 • Israel breekt met Polen over “antisemitische” wet

  IN ISRAEL / 16 aug 2021
  Israel heeft zaterdagavond haar zaakgelastigde teruggeroepen uit Polen naar aanleiding van een nieuwe wet tegen Holocaustrestitutie. De wet voorkomt dat nakomelingen van Poolse Joden schadevergoedingen krijgen voor familiebezit overgenomen door de Poolse regering.
 • HRW: Palestijnse raketaanvallen op Israel zijn oorlogsmisdaad

  IN ISRAEL / 12 aug 2021
  In het rapport over de handelingen van de Palestijnse terreurgroepen afgelopen mei stelt HRW dat de raketaanvallen op Israel een oorlogsmisdaad zijn.