Steekwoord: Gaza

 • Drie raketten op Sderot afgevuurd

  IN ISRAEL / 9 dec 2019
  Zaterdagavond zijn drie raketten vanuit Gaza op de Israëlische stad Sderot afgevuurd. Terreurbeweging Hamas lijkt met een statement de raketaanval op Israëlische burgers op te eisen.
 • Raketaanval op Re’im na doodgeschoten Palestijnse tiener

  IN ISRAEL / 2 dec 2019
  Vrijdagavond is een raket vanuit de Gazastrook op het Israëlische dorp Re'im afgevuurd. Eerder die dag was een Palestijnse tiener van de zogenaamde Kushuk-eenheid doodgeschoten aan de grens met Israël.
 • Raketaanval vanuit de Gazastrook op Sderot op ‘dag van woede’

  IN ISRAEL / 27 nov 2019
  Dinsdagavond is vanuit de Gazastrook een raketaanval op Sderot uitgevoerd. Dinsdag was door Palestijnse facties als "dag van woede" gemarkeerd, naar aanleiding van de Amerikaanse beslissing dat Israëlische nederzettingen niet in strijd zijn met internationaal recht.
 • Israël houdt Hamas verantwoordelijk voor raketaanval op Be’er Sheva

  IN ISRAEL / 16 nov 2019
  Op de nacht van vrijdag op zaterdag werd het staakt-het-vuren weer verbroken met een raketaanval op Be'er Sheva. In antwoord hierop heeft de Israëlische luchtmacht meerdere posities van Hamas in de Gazastrook gebombardeerd.
 • Staakt-het-vuren na paar uur al geschonden met rakettenregen op Israël

  IN ISRAEL / 14 nov 2019
  Na 50 uur raketaanvallen door terreurgroepen vanuit de Gazastrook op Israël en bombardementen door de Israëlische luchtmacht in Gaza, leek een staakt-het-vuren te zijn bereikt. De rust was echter van korte duur: na een paar uur werd een barrage aan […]
 • Staakt-het-vuren Gaza nog niet in zicht

  IN ISRAEL / 13 nov 2019
  Palestijnse terreurgroepen in de Gazastrook vuren woensdagmiddag nog altijd raketten af op Israelische burgers.
 • Islamitische Jihad-commandant Abu al-Ata door IDF gedood

  IN ISRAEL / 12 nov 2019
  Afgelopen nacht is Islamitische Jihad-commandant Baha Abu al-Ata gedood bij een gerichte aanval door Israël. In antwoord hierop vuurt Islamitische Jihad tientallen raketten vanuit Gaza af op dorpen en steden in Israël.
 • Tien raketten vanuit Gaza op Sderot afgevuurd

  IN ISRAEL / 2 nov 2019
  Vrijdagavond werd de sjabbat in Sderot ruw verstoord: tien raketten werden vanuit de Gazastrook op de Zuid-Israëlische stad afgevuurd. De Israëlische luchtmacht heeft in antwoord op de raketaanval luchtaanvallen in Gaza uitgevoerd.
 • Raketaanval op Alumim en Be’eri vanuit Gaza

  IN ISRAEL / 1 nov 2019
  Donderdagavond is een raket vanuit Gaza op de dorpen Alumim en Be'eri in het zuiden van Israël afgevuurd. Het Israëlische leger zegt in antwoord op de raketaanval twee posities van terreurbeweging Hamas in de Gazastrook getroffen te hebben.
 • Raketproef Hamas zet Iron Dome in werking

  IN ISRAEL / 24 okt 2019
  Vanochtend trad het Iron Dome-luchtafweersysteem in werking: er leken projectielen vanuit Gaza richting Zikim te worden afgevuurd. Het bleek echter om een raketproef door terreurbeweging Hamas te gaan, waarbij twee raketten richting zee zijn afgevuurd.