Steekwoord: Israel

 • Bennett ontmoet Sisi

  IN ISRAEL / 13 sep 2021
  In Sharm-el-Sheik heeft premier Bennett een ontmoeting gehad met de Egyptische president Sisi. De twee spraken onder meer over veiligheid, handel en het vredesproces.
 • Is Israel aan het winnen in Afrika?

  IN ISRAEL / 8 sep 2021
  Het besluit van de Commissie van de Afrikaanse Unie, op 22 juli 2021, om Israel de status van ‘waarnemer’ in de Afrikaanse Unie te verlenen, was het hoogtepunt van jaren van Israëlische inspanningen om de grootste politieke instelling van Afrika […]
 • Herzog bezoekt Jordanië

  IN ISRAEL / 6 sep 2021
  De Israelische president Isaac Herzog heeft Jordanië bezocht. Daar heeft hij een ontmoeting gehad met koning Abdullah II in de hoofdstad Amman.
 • Silicon Valley is uit, Silicon Wadi is in.

  IN ISRAEL / 3 sep 2021
  In de laatste paar decennia is Israël uitgegroeid tot een van de grootste technologische hotspot in de wereld, met haar eigen high tech-Mekka. Met nog geen negen miljoen inwoners heeft Israël meer dan vijfduizend tech-bedrijven. Cisco, Paypal, Google, Facebook en […]
 • Lapid brengt officieel bezoek aan Marokko

  IN ISRAEL / 11 aug 2021
  De Israelische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid brengt een officieel bezoek aan Marokko. Hij hoopt de banden tussen beide landen te doen groeien.
 • Meer dan 16 raketten afgevuurd vanuit Libanon

  IN ISRAEL / 6 aug 2021
  Vrijdag werden vanuit Libanon minstens 16 raketten afgevuurd op Israel. Hezbollah eist het afvuren op, wat een significante escalatie inhoudt.
 • Israelisch kabinet presenteert de begroting

  IN ISRAEL / 2 aug 2021
  Voor het eerst sinds 2018 heeft het Israelische kabinet ingestemd met een nieuwe begroting. Het is nu aan de Knesset, waar de coalitie een flinterdunne meerderheid van 1 zetel heeft.
 • ‘Israelisch schip aangevallen nabij Oman’ 

  IN ISRAEL / 30 jul 2021
  Bronnen uit het Britse ministerie van Defensie melden dat een Israelisch schip is aangevallen in de Golf van Oman, nabij het Omaanse eiland Masirah. De melding is opvallend, want er is nog geen bevestiging vanuit Israel, Oman of vanuit de nabijgelegen Amerikaanse […]
 • Israelische ministers hebben ontmoeting met Palestijnse collega’s

  IN ISRAEL / 29 jul 2021
  De Israelische minister van Volksgezondheid heeft een ontmoeting gehad met zijn Palestijnse collega. Israel zal nu Palestijnse coronabewijzen accepteren.
 • HRW laat eenzijdigheid weer goed zien in nieuw rapport

  IN ISRAEL / 28 jul 2021
  Gisteren publiceerde Human Rights Watch een rapport over Israelische misstanden tijdens de escalatie afgelopen mei rond Gaza. In tegenstelling tot de titel, behandelt het uitsluitend de Israelische acties. De titel is tevens opzettelijk ambigue: het rapport spreek namelijk over ‘mogelijke […]