Steekwoord: Terrorisme

 • Opnieuw aanval op Israelisch schip

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Enkele weken nadat de Helios Ray werd aangevallen, kreeg nu het zusterschip Hyperion Ray te maken met een onverwachte aanval. Analisten stellen dat de Iraanse Revolutionaire Garde verantwoordelijk is.
 • Iran beschuldigt Israel van aanvallen schip

  IN MIDDEN-OOSTEN / 15 mrt 2021
  Al een tijdje zijn Iran en Israel naar verluidt met elkaar verwikkeld in een clandestiene strijd die met name op zee gevoerd zou worden. De twee beschuldigen elkaar over en weer van het aanvallen van schepen en het in gevaar […]
 • Steekpartij voorkomen bij koosjere winkel Marseille

  IN ANTISEMITISME / 5 mrt 2021
  In Marseille is vrijdagochtend een man aangehouden die een koosjere winkel probeerde in te lopen met een mes, nadat hij eerst voor een Joodse school in de buurt werd gesignaleerd.
 • Israelische minister beschuldigt Iran van ‘eco-terrorisme’ met olie

  IN ISRAEL / 4 mrt 2021
  Minister van Milieubescherming Gila Gamliel heeft Iran beschuldigd van het opzettelijk lekken van olie voor de Israelische kust. Het olielek heeft de Israelische Middellandse Zeekust zwaar vervuild, en wordt gezien als de grootste ecologische ramp in de geschiedenis van het […]
 • Samidoun door Israël aangemerkt als terroristische organisatie

  IN ISRAEL / 1 mrt 2021
  Als onderdeel van de campagne tegen de terroristische PFLP, heeft het Israëlische ministerie van Defensie de aan PFLP gelieerde organisatie Samidoun aangemerkt als terroristische organisatie. De organisatie is ook in Nederland actief onder de naam Samidoun Nederland.
 • PA keerde in 2020 157 miljoen dollar uit aan terroristen

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 feb 2021
  De Palestijnse Autoriteit keerde in 2020 niet minder dan 157 miljoen dollar uit aan veroordeelde Palestijnse terroristen en hun families. De PA poogde de betalingen geheim te houden door deze via de PLO te laten lopen.
 • Correspondentie ontbloot relatie tussen Nederland, UAWC en terreur

  IN NEDERLAND / 11 feb 2021
  De onlangs vrijgegeven correspondentie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken toont aan hoe UAWC succesvol maandenlang de Nederlandse overheid om de tuin leidde over haar betalingen aan PFLP-terroristen van Nederlands geld.
 • Explosie nabij Israëlische ambassade in New Delhi

  IN ISRAEL / 30 jan 2021
  Vrijdagmiddag heeft een explosie plaatsgevonden nabij de Israëlische ambassade in New Delhi. Er zijn geen gewonden gevallen. Naar aanleiding hiervan, wordt wereldwijd de beveiliging van Israëlische diplomatieke missies opgeschroefd.
 • Vrouw dood gevonden op Westbank, vermoedelijk terrorisme

  IN ISRAEL / 22 dec 2020
  In het noorden van de Westelijke Jordaanoever werd zondag het lichaam gevonden van de 52-jarige Esther Horgen. De politie constateerde sporen van geweld op haar lichaam en vermoedt een terroristisch motief, desondanks zijn er nog geen verdachten aangehouden.
 • Dader aanslag Halle tot levenslang veroordeeld

  IN ANTISEMITISME / 21 dec 2020
  Maandag is de dader van de antisemitische aanslag op de synagoge in Halle (Duitsland) op Jom Kippoer vorig jaar veroordeeld tot levenslang. De rechter acht veelvuldige poging tot moord bewezen. De koepel van Joodse organisaties in Duitsland reageert opgelucht op […]