Steekwoord: VS

 • Bahreinse kroonprins wil input in Amerikaanse gesprekken met Iran

  IN MIDDEN-OOSTEN / 26 feb 2021
  De Bahreinse kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa wil dat bondgenoten van de Verenigde Staten input hebben in de Amerikaanse gesprekken die mogelijk met Iran gaan plaatsvinden. Dat meldt hij na een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
 • President Biden belt met premier Netanyahu

  IN ISRAEL / 18 feb 2021
  Er was al lichte paniek ontstaan in de Israelische media, maar een maand na zijn aantreden als president heeft Joe Biden de Israelische premier Benjamin Netanyahu gebeld. De twee heren hebben gesproken over Iran, het vredesproces en de sterke banden […]
 • Verenigde Staten keren terug naar de VN-Mensenrechtenraad

  IN ANDER NIEUWS / 8 feb 2021
  Nadat de Verenigde Staten in 2018 uit de VN-Mensenrechtenraad stapten vanwege de “chronische vooringenomenheid tegen Israel” bij het orgaan, heeft de Biden-administratie bekendgemaakt dat de VS terugkeert naar de raad.
 • Senaat stemt voor behoud Amerikaanse ambassade in Jeruzalem

  IN ANDER NIEUWS / 5 feb 2021
  Met een grote meerderheid heeft in Washington D.C. de Senaat gestemd voor het behoud van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Slechts drie senatoren stemden tegen.
 • Blinken stippelt nieuw beleid uit bij Senaat

  IN ANDER NIEUWS / 20 jan 2021
  Antony Blinken, beoogd minister van Buitenlandse Zaken in de aankomende regering-Biden, heeft gedurende zijn gesprekken in de Senaat betoogd dat de VS achter de eerdere deals met Israel staat.
 • Biden en de Irandeal

  IN MIDDEN-OOSTEN / 16 dec 2020
  Vertrekkend Amerikaans president Donald Trump heeft de lang bevochten nucleaire overeenkomst met Iran uit 2015 naar de prullenbak verwezen. Alle deelgenoten zouden het toejuichen wanneer de Verenigde Staten onder aanstaande president Joe Biden haar deelname hervat, zoals Biden aangekondigd heeft. […]
 • Biden nomineert Tony Blinken als Secretary of State

  IN ANDER NIEUWS / 25 nov 2020
  Nu het stof na de Amerikaanse presidentsverkiezingen langzaam begint neer te dalen, lijkt het erop dat de machtsoverdracht toch werkelijk van start gaat. Joe Biden, de president-elect, heeft de eerste toekomstige kabinetsleden bekendgemaakt, met Anthony Blinken op Buitenlandse Zaken.
 • VS gaat producten uit Israëlische nederzettingen als ‘made in Israel’ etiketteren

  IN ISRAEL / 19 nov 2020
  De Verenigde Staten gaan producten uit Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever voortaan als 'made in Israel' etiketteren. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo donderdag bekend. Hij bracht die dag een bezoek aan een wijngaarde in […]
 • Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Al-Zayani bezoekt Israel

  IN ISRAEL / 19 nov 2020
  De Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Abdullatif bin Rashid Al-Zayani heeft een bezoek gebracht aan Israel, waar hij heeft gesproken met zowel Gabi Ashkenazi als Mike Pompeo. Het was het eerste bezoek aan de Joodse staat van een minister uit […]
 • Tweede man Al Qaida uitgeschakeld in Teheran

  IN MIDDEN-OOSTEN / 16 nov 2020
  Volgens berichten uit de New York Times hebben Israelische undercoveragenten in opdracht van de Verenigde Staten Abdullah Ahmed Abdullah, de tweede man van Al-Qaida, in Teheran uitgeschakeld.