CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten

100 jaar geleden sprak de Britse regering met de Balfour-verklaring haar steun uit voor de vestiging van een Joods nationaal tehuis. Een belangrijke mijlpaal in de totstandkoming van de staat Israel.

Hoe stabiel is het Midden-Oosten eigenlijk 100 jaar na Balfour? Welke uitdagingen en gevaren staan Israel de komende 100 jaar te wachten? Heeft internationaal recht enige betekenis in de regio? Wat is de impact van de Koerdische nationale ambities?

Deze vragen en meer vormen de kern van het CIDI-Symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten.

Het programma bevat o.a.:

Hillel Neuer, Directeur UN Watch; Kolonel Richard Kemp, Oud-bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan; Kemal Kirkuki, Peshmerga-commandant en voorm. parlementsvoorzitter van Koerdistan (o.v.); Matthew Levitt, Fellow bij het Washington Institute for Near East Policy en Hezbollah-expert; Leslie Turnberg, Lid Britse Hogerhuis en auteur van Beyond the Balfour Declaration; Robbie Sabel, Hoogleraar internationaal recht aan de Hebrew University; een paneldiscussie met Han ten Broeke, VVD-Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken, Robert Serry, voormalig VN-gezant in het Midden-Oosten, en Herman Schaper, D66-lid Eerste Kamer.

De kosten voor het symposium bedragen:
€ 25 voor Vrienden van CIDI, € 10 voor studenten, € 35 voor geïnteresseerden.

Klik hier om tickets te bestellen

Voor journalisten en politici is het symposium kosteloos, zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cidi@cidi.nl of bellen naar 070-3646862.

De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en een afsluitende borrel (alles kosher).