Israel»
 • Derde verkiezingen in Israel op 2 maart 2020

  12 DEC 2019
  Vannacht is de Knesset ontbonden. De nieuwe verkiezingen zullen op maandag 2 maart 2020 worden gehouden. Dit zullen dan de derde verkiezingen in minder dan een jaar tijd zijn, en het gevolg van het falen van alle pogingen om een[…]
 • Drie raketten op Sderot afgevuurd

  9 DEC 2019
  Zaterdagavond zijn drie raketten vanuit Gaza op de Israëlische stad Sderot afgevuurd. Terreurbeweging Hamas lijkt met een statement de raketaanval op Israëlische burgers op te eisen.
 • Vermeende Israëlische luchtaanval op Iraans wapendepot bij Abu Kamal

  5 DEC 2019
  Woensdagavond zijn grote explosies bij een Iraans wapendepot bij Abu Kamal in Oost-Syrië gerapporteerd. Zonder direct aan de luchtaanval zelf te refereren, laat premier Netanyahu weten dat Israël optreedt tegen Iraanse agressie.
 • President Rivlin legt zijn gewicht in de schaal om derde verkiezingen te voorkomen

  4 DEC 2019
  “Als jullie gek willen doen, doe dat. Maar sleur de rest van het land niet mee met jullie gekte”. Deze felle woorden uitte president Rivlin vandaag in zijn toespraak ter gelegenheid van de 46ste sterfdag van de eerste premier van[…]
Meer over Israel
Nederland» Meer over Nederland
Antisemitisme» Meer over Antisemitisme
Educatie»
 • Jonathan Spyer over de strategische ontwikkelingen in het Midden-Oosten

  12 DEC 2019
  Ligt oorlog op de loer? Meld u nu aan voor de CIDI-lezing op 12 december met Jonathan Spyer over de strategische ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
 • Schrijf je nu in voor de CIDI-collegereeks 2020!

  7 NOV 2019
  De collegereeks zal in 2020 plaatsvinden op de woensdagen van 15 januari tot en met 18 maart, van 10.00 tot 12.30, in het Rabincentrum te Den Haag.
 • CIDI-pubquiz verkiezingsavond

  23 AUG 2019
  Stel uw kennis van de Israëlische politiek op de proef bij de CIDI-pubquiz! Op 17 september gaat Israël (opnieuw) naar de stembus, en ter gelegenheid hiervan organiseert het CIDI een verkiezingsavond op een toplocatie in Amsterdam met een adembenemend uitzicht[…]
 • Eerste Stolpersteine gelegd in Kopenhagen

  18 JUN 2019
  Gisteren zijn twaalf Stolpersteine gelegd in Kopenhagen. Het is voor het eerst dat de herinneringsstenen in Denemarken gelegd worden. De Stolpersteine herinneren aan Joden die tijdens de Holocaust uit Kopenhagen werden afgevoerd naar concentratiekampen, waar ze zijn vermoord.
Meer over Educatie
Midden-Oosten» Meer over Midden-Oosten
Ander nieuws» Meer over Ander nieuws
Bekijk alle rubrieken