Israel» Meer over Israel
Nederland» Meer over Nederland
Antisemitisme» Meer over Antisemitisme
Educatie» Meer over Educatie
Midden-Oosten»
 • PA-premier Shtayyeh vreest verkiezingsoverwinning Trump

  14 OKT 2020
  Premier van de Palestijnse Autoriteit Mohammad Shtayyeh hoopt dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet zal winnen. "God helpe ons, de EU en de hele wereld als er nog vier jaar Trump komt", aldus de PA-premier in een gesprek met[…]
 • EU weigert extra steun aan PA wegens niet accepteren eigen belastinggeld

  8 OKT 2020
  De EU weigert extra geld te sturen naar de PA, zolang de PA weigert zo'n €640 miljoen aan belastinggeld van Israel te accepteren. Eerder afgesproken betalingen van Europa aan Ramallah gaan gewoon door.
 • Erdoğan claimt Turks eigendom over Jeruzalem

  2 OKT 2020
  De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan sprak gister het Turkse parlement toe. Hij gebruikte dit moment om wederom een provocatieve uitspraak te doen door te claimen dat Jeruzalem een Turkse stad behoort te zijn.
 • Geïsoleerd Palestijns leiderschap kondigt nieuwe verkiezingen aan

  25 SEP 2020
  Het Palestijnse leiderschap raakt geïsoleerd. Uit protest tegen de normalisatie tussen Israël en de VAE en Bahrein heeft de Palestijnse Autoriteit de voorzittersrol van de Arabische Liga opgegeven. Daarnaast neemt de financiële steun vanuit de Arabische wereld drastisch af. Tegelijkertijd[…]
Meer over Midden-Oosten
Ander nieuws»
 • QAnon resoluut afgewezen door Amerikaans Huis van Afgevaardigden

  5 OKT 2020
  Het Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin zij de antisemitische QAnon-samenzweringstheorie naar de prullenbak verwees.
 • In memoriam: Ruud Hoff

  24 SEP 2020
  Woensdag heeft de uitvaart van de op 17 september overleden Ruud Hoff (1949) plaatsgevonden. Als geschiedkundige en politicoloog verzorgde Ruud Hoff jarenlang colleges en lezingen voor CIDI. Wij herinneren hem als een betrokken en warme docent.
 • Eerste steen gelegd bij het Namenmomument in Amsterdam

  24 SEP 2020
  Na jaren gesteggel was het gisteren eindelijk zover: de eerste steen van het Holocaust Namenmonument is gelegd. Het kostte jaren om het monument van de grond te krijgen, mede door rechtszaken van omwonenden. Na een verplaatsing naar het Weesperplantsoen, waar[…]
 • Israel weer onderwerp van gesprek tijdens Algemene Vergadering VN

  23 SEP 2020
  Gistermiddag begon de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Israel was bij de eerste speeches al onderwerp van gesprek, in positieve en negatieve zin.
Meer over Ander nieuws
Bekijk alle rubrieken