Israel» Meer over Israel
Nederland» Meer over Nederland
Antisemitisme» Meer over Antisemitisme
Educatie» Meer over Educatie
Midden-Oosten»
 • Iran gaat naar de stembus

  18 JUN 2021
  Iran gaat vandaag naar de stembus voor een nieuwe president. Men heeft de keuze uit vier kandidaten, die zijn uitgekozen door de theocratische machthebbers.
 • Schoolboeken Palestijnse Autoriteit opnieuw vol met haat

  8 JUN 2021
  Uit onderzoek van IMPACT-SE blijkt dat de nieuwe lichting schoolboeken van de PA bol staan van intolerantie, geweldsverheerlijking en haatzaaierij.
 • UNRWA treft tunnel onder school in Gaza aan

  7 JUN 2021
  UNRWA heeft vrijdag haar zorgen geuit in een persbericht, nadat een tunnel van Hamas werd aangetroffen onder het gebouw van een school van UNRWA in Gaza.
 • Hamas verbant UNRWA-directeur uit Gaza

  4 JUN 2021
  Hamas heeft afgelopen woensdag UNRWA-directeur Matthias Schmale uit de Gazastrook verbannen. De operationeel directeur van de VN-organisatie omschreef Israelische luchtaanvallen als "precies" en "geavanceerd".
Meer over Midden-Oosten
Ander nieuws»
 • CIDI posters voor Israel

  17 MEI 2021
  De komende weken hangen er honderden posters van CIDI in verschillende Nederlandse steden, om Israel in deze zware periode bij te staan.
 • CIDI bezorgd over geweld in Israel

  11 MEI 2021
  CIDI veroordeelt de aanvallen op onschuldige Israelische burgers door Hamas. CIDI roept politici op om de aanvallen van Hamas te veroordelen.
 • Europees Parlement veroordeelt schoolboeken UNRWA

  29 APR 2021
  Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen die UNRWA veroordeeld voor het onderwijzen van ‘haat en intolerantie’ in haar scholen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.
 • Kijk mee naar het CIDI Midden-Oosten verkiezingsdebat

  9 MRT 2021
  Traditiegetrouw organiseert CIDI in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een groot debat met woordvoerders van alle grote politieke partijen. Dit jaar vindt het debat plaats in perscentrum Nieuwspoort wordt het online uitgezonden.
Meer over Ander nieuws
Bekijk alle rubrieken