Israel»
 • Anti-Netanyahu-blok grijpt de macht in de Knesset

  20 APR 2021
  Een formele stemming voor de eerste Knessetcommissie die gevormd moet worden na de verkiezingen draaide uit op een politiek drama voor premier Benjamin Netanyahu. De partijen die tegen hem gekant zijn kregen een meerderheid in de Commissie van Regelingen, de[…]
 • Soedan schrapt boycot-wet tegen Israël

  20 APR 2021
  Maandag heeft Soedan officieel besloten de boycot-wet tegen Israël nietig te verklaren. Het schrappen van de wet is onderdeel van de normalisatie tussen de twee landen onder de Abraham-akkoorden.
 • Israel trekt banden verder aan met Mediterrane buren

  19 APR 2021
  Al jaren worden de banden tussen Israel, Cyprus en Griekenland sterker en sterker. Recentelijk hebben zij weer een stap gezet tot een diepere samenwerking tussen de drie landen. De gesprekken in Paphos leken vooral gericht op regionale boeman Turkije.
 • Raketaanval vanuit Gaza tijdens sjabbat

  17 APR 2021
  Afgelopen vrijdag tijdens Sjabbat is vanuit de Gazastrook een raket op Israël afgevuurd. In antwoord op de beschieting heeft de Israëlische luchtmacht meerdere posities van Hamas in Gaza getroffen.
Meer over Israel
Nederland»Meer over Nederland
Antisemitisme»
 • Gerechtigheid voor Sarah Demonstratie

  23 APR 2021
  Zondag 25 april om 14:00 organiseert CIDI een demonstratie voor gerechtigheid voor Sarah Halimi, die in 2017 vermoord werd omdat zij Joods is. Haar moordenaar wordt echter niet vervolgd omdat hij cannabis had gebruikt.
 • De Volkskrant maakt excuses voor paginagrote antisemitische karikatuur

  19 APR 2021
  Vanmorgen plaatste De Volkskrant een paginagrote karikatuur van opiniepeiler Maurice de Hond, afgebeeld als gemeen ogende marionettenmeester. Het wekt de suggestie dat De Hond aan de touwtjes trekt bij ‘de media’ om een sinister complot te voltrekken. Terwijl velen op[…]
 • Hamas-functionaris praat de Holocaust goed

  16 APR 2021
  In een interview met een Iraakse tv-zender stak Hamas-functionaris Al-Zahar uitgebreid van wal over de Holocaust en in zijn betoog grossierde hij in antisemitische uitspraken en het bagatelliseren van de Holocaust.
 • Franse man niet vervolgd voor moord op Joodse vrouw wegens cannabispsychose

  15 APR 2021
  Een Franse man die de 65-jarige Franse Joodse vrouw Sarah Halimi in 2017 uit haar raam in Parijs gooide, is ontoerekeningsvatbaar verklaard door het Franse hooggerechtshof Cour de Cassation wegens een 'cannabispsychose' ten tijde van de moord.
Meer over Antisemitisme
Educatie»Meer over Educatie
Midden-Oosten»
 • Facebook gehackt door Palestijnse inlichtingendienst

  22 APR 2021
  Facebook berichtte woensdag gehackt te zijn door twee Palestijnse groeperingen: de inlichtingendienst Preventieve Veiligheidsdienst (PSS) van de Palestijnse Autoriteit (PA), en een groep hackers uit de Gazastrook die zichzelf Arid Viper noemt en waarschijnlijk aan Hamas verbonden is. De PSS[…]
 • Palestijnse verkiezingen waarschijnlijk opnieuw uitgesteld

  20 APR 2021
  De langverwachte Palestijnse parlementaire verkiezingen die op 22 mei gepland staan, worden waarschijnlijk weer uitgesteld. Palestijnse verkiezingen werden eerder uitgesteld in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2019 en 2020.
 • Van ‘incident’ naar ‘nucleair terrorisme’ naar ‘snel te repareren’

  12 APR 2021
  Zondag heeft een "incident" plaatsgevonden bij de nucleaire faciliteit in het Iraanse Natanz. Diezelfde dag nog sprak Iran van "nucleair terrorisme" waarvoor "wraak op de zionisten" genomen zal worden. De Iraanse organisatie voor atoomenergie beweert dat de schade "snel te[…]
 • Verenigde Staten doneren 150 miljoen dollar aan UNRWA

  8 APR 2021
  De Verenigde Staten hervatten de financiële steun aan UNRWA. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft 150 miljoen dollar aan de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen toegezegd.
Meer over Midden-Oosten
Ander nieuws»Meer over Ander nieuws
Bekijk alle rubrieken