Israel» Meer over Israel
Nederland»
 • Veel vragen om zwarte lijst VN in politiek Den Haag

  20 FEB 2020
  In politiek Den Haag zijn veel vragen ontstaan omtrent de publicatie van een VN-zwarte lijst van bedrijven die zaken doen in Israëlische nederzettingen. Minister Blok noemt de lijst een voorbeeld van eenzijdige gerichtheid op Israël, en verschillende Kamerfracties hebben vragen[…]
 • Minister Blok: nu is het moment om aan tafel te gaan zitten

  12 FEB 2020
  Nadat de Amerikaanse president Trump afgelopen maand zijn vredesplan voor Israël en de Palestijnen heeft gepresenteerd, zegt minister van Buitenlandse Zaken Blok dat nu het moment is gekomen om aan tafel te gaan zitten.
 • Tweede Kamer overwegend negatief over vredesplan Trump

  30 JAN 2020
  Nadat president Trump zijn langverwachte vredesplan voor Israël en de Palestijnen heeft gepresenteerd, hebben verschillende Nederlandse politici negatief op het "eenzijdige" voorstel gereageerd.
 • Blok: BDS is vrijheid van meningsuiting die beschermd moet worden

  13 JAN 2020
  Het onderschrijven van BDS valt onder de vrijheid van meningsuiting en deze vrijheid moet beschermd worden. Dat laat minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok weten in antwoord op vragen van Tunahan Kuzu (DENK).
Meer over Nederland
Antisemitisme»
 • Vragenuur over antisemitisme naar aanleiding van Monitor

  19 FEB 2020
  De bevindingen van de onlangs gepubliceerde CIDI Monitor Antisemitische Incidenten over 2019 waren voor Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) aanleiding om de maatregelen tegen het antisemitisme te bespreken in het vragenuur met minister Grapperhaus van Justitie.
 • CIDI: Recordaantal antisemitische incidenten in 2019

  17 FEB 2020
  Het aantal gevallen van anti-Joodse discriminatie nam vorig jaar explosief toe. Dat blijkt uit de Monitor Antisemitische Incidenten 2019. In 2019 heeft CIDI maar liefst 182 antisemitische incidenten geregistreerd (exclusief online antisemitisme). Het is een pijnlijk record: in de ruim[…]
 • Kamervragen over antisemitische uitingen tijdens Ajax-PSV

  10 FEB 2020
  Naar aanleiding van antisemitische uitingen als "Wie niet springt, die is geen Jood" en "alle Joden moeten dood" tijdens de wedstrijd Ajax-PSV, heeft de PvdA Kamervragen ingediend bij ministers Bruins en Grapperhaus.
 • Vierde jaar op rij recordaantal antisemitische incidenten in Verenigd Koninkrijk

  6 FEB 2020
  Voor het vierde jaar op rij is in het Verenigd Koninkrijk een recordaantal antisemitische incidenten geregistreerd. Dat meldt de Community Security Trust (CST) in haar 2019 Antisemitic Incidents Report.
Meer over Antisemitisme
Educatie» Meer over Educatie
Midden-Oosten» Meer over Midden-Oosten
Ander nieuws»
 • EU: Amerikaans vredesplan wijkt af van internationaal overeengekomen parameters

  4 FEB 2020
  Het vredesplan dat de Amerikaanse president Trump vorige week voor Israël en de Palestijnen heeft gepresenteerd, wijkt volgens EU-Hoge Vertegenwoordiger Borrell af van internationaal overeengekomen parameters.
 • Kijk live mee naar de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

  27 JAN 2020
  Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat het massavernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd door het Sovjetleger. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen met premier Rutte zullen aan de herdenkingsceremonie deelnemen, evenals vertegenwoordigers van zo’n 50 andere landen en meer dan[…]
 • Volg hier de livestream van het vijfde World Holocaust Forum

  23 JAN 2020
  Vandaag zijn wereldleiders uit bijna vijftig landen in Jeruzalem bijeen om voor het evenement getiteld "Remembering the Holocaust: Fighting Antisemitism". Het is 75 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz, het symbool van de Jodenvervolging, door het Sovjetleger werd bevrijd. 
 • EU spreekt per ongeluk van ‘betwiste’ gebieden

  9 JAN 2020
  In een EU-persbericht waarin nieuwe plannen voor Israëlische nederzettingen op de Westoever worden veroordeeld, werd gesproken van "bezette of betwiste gebieden". Kort daarna is een nieuwe versie gepubliceerd die alleen van "bezette gebieden" spreekt.
Meer over Ander nieuws
Bekijk alle rubrieken