AACA overeenkomst tussen Israel en de EU geratificeerd

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 30 okt 2012 EU PARLEMENT

Het Europees Parlement heeft 25 oktober een belangrijke technisch-commerciële overeenkomst tussen de EU en Israel geratificeerd.

De AACA-overeenkomst zal het Israel gemakkelijker maken om industriële producten naar Europa te exporteren. De EU erkent hiermee dat de kwaliteit van Israelische industriële, en vooral ook wetenschappelijke zoals farmaceutische producten gelijkwaardig is aan die van de EU. Het heeft vanwege verschil van mening binnen het Europees Parlement twee jaar geduurd voordat de overeenkomst werd gesloten.

Er waren in Straatsburg 379 stemmen voor, 240 tegen het verdrag en 40 parlementariërs onthielden zich van stemming. Het EP erkent met deze overeenkomst de Israelische farmaceutische standaard, waardoor het mogelijk wordt om farmaceutische producten zonder problemen op de Europese markt te brengen; een uitkomst voor vele patiënten in Europa die specialistische, in Israel ontwikkelde medicijnen nodig hebben.

Medicijnen afkomstig uit Israel die nu beschikbaar worden voor Europeanen zijn bijvoorbeeld medicijnen voor vrouwen die aan borstkanker lijden en bij wie de ziekte al in een vergevorderd stadium is. Israel is tevens koploper op het gebied van onderzoek naar Diabetes type I en II, Alzheimer en onvruchtbaarheid (zowel voor mannen als vrouwen). Veel Europeanen zouden kunnen profiteren van de ontwikkelingen en ontdekkingen binnen de Israelische farmaceutische industrie.