Aantal Bedoeïenen in IDF 200% gestegen

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 27 mei 2010 IDF VOOROORDELEN

Het aantal jonge Bedoeïenen die dienst nemen in het Israelische leger (IDF) is gestegen met 200%, maakte de IDF maandag bekend. 70% van deze recruten kiest voor een gevechtseenheid. Dit ondanks een radicalisering die de laatste jaren werd gesignaleerd onder Bedoeïenen, vooral in de Negev. Daar werden 2 weken geleden bijvoorbeld 6 manen gearresteerd die brandbommen hadden gegooid naar Israelische auto’s. Onderminister Ayoub Kara, die de cijfers bekend maakte, benadrukte de noodzaak te zorgen voor banen voor deze soldaten na hun afzwaaien.

“Het gelijkheidsprincipe moet voorop staan”, waarschuwde Kara. Kara, zelf Druzisch en een voormalig majoor, pleitte voor verlichting van de maatregel tegen Brigadier-General Imad Faris. Faris, die de hoogste Druzische officier was in de IDF, werd begin deze maand ontslagen uit actieve dienst. Hij had geprobeerd te verbergen dat zijn vrouw tegen de regels een dienstauto had gebruikt. Faris had woensdag een gesprek met Minister Ehud Barak over de naar zijn mening te zware straf. 
 
Het stijgende aantal moslims in de IDF is een teken dat “die lutsers” die Israel een apartheidsstaat noemen het niet hebben begrepen: “Israël verschilt niet veel van Nederland wanneer het gaat om discriminatie”, betoogde het blog Israned gisteren. Spanningen tussen Joodse en Palestijnse inwoners slaan in Israel niet om in onverdraagzaamheid tegen hoofddoeken en dergelijke.