Abou Jahjah spreker op Hamasconferentie a.s. zaterdag

Dyab Abou Jahjah heeft bekend gemaakt dat hij een van de sprekers zal zijn op de Palestinians in Europe Conferentie gelieerd aan Hamas a.s. zaterdag in Rotterdam. Jahjah, die recentelijk terroristische aanslagen verdedigde en daardoor werd ontslagen bij de Belgische krant De Standaard, verklaarde via Facebook:  

“Geen enkele verkozene van een politieke partij in Nederland is tot nu toe bereid gevonden om op deze conferentie te spreken. Geen enkele! Allemaal zitten ze te bibberen van de angst om als antisemiet afgeschilderd te worden door de propagandisten van “Israel”. Dit zal niet vergeten worden. Ik zal met trots een van de sprekers zijn op deze eervole samenkomst.#FreePalestine”

Deze ‘eervolle’ samenkomst wordt o.a. georganiseerd door A. Abou Rashed, M. Al Zeer en M. Sawalha – drie kopstukken van de Palestinian Return Conference en allen verbonden aan Hamas volgens Amerikaanse en Israelische inlichtingsbronnen. Ook de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV heeft meermaals gerapporteerd dat de organisatie achter deze conferentie, de PRC, de “Europese frontorganisatie” van Hamas is. De Nederlandse regering zag echter helaas geen mogelijkheid tot het verbieden van de conferentie. 

Over de rest van de sprekers a.s. zaterdag is vreemd genoeg nog niets bekend. Op de vorige Palestinians in Europe Conferentie in het Zweedse Malmö op 7 mei 2016, werd de rode loper uitgelegd voor Ikrima Sabri, voormalig grootmoefti van Jeruzalem. Sabri staat bekend om zijn antisemitische uitspraken zoals het aanhalen van de Protocollen van de Wijzen van Zion en het bagatelliseren van de Holocaust. Ook Dries van Agt schaarde zich tussen de Hamas kopstukken op de vorige conferentie in Rotterdam in 2007.

Rotterdam 2007. Dries van Agt tussen de Hamas-kopstukken Al-Zeer (links) en Abou Rashed (rechts). Bron: Carel Brendel.