AEL opgetogen over vrijlating kindermoordenaar

De Arabisch Europese Liga heeft Hezbollah en ‘de Arabische natie’ gefeliciteerd met ‘de bevrijding uit zionistische gevangenissen’, van kindermoordenaar Samir Kuntar en vier andere in Israel gedetineerde Libanezen. De AEL spreekt van “een grote overwinning voor het Libanese verzet en de Arabische natie”. De vrijlating van de gevangenen bewijst dat het mogelijk is de Zionistische vijand op zijn knieën te krijgen en dat dit alleen maar kan worden bereikt als we bereid zijn de nodige opofferingen te brengen en accepteren” aldus de Engelstalige website van de AEL.

Kuntar werd in 1979 veroordeeld tot vier keer levenslang plus 47 jaar wegens het plegen van een terroristische aanslag waarbij vier Israeli’s om het leven kwamen, waaronder de vierjarige Einat Haran en haar 31-jarige vader Danny. Kuntar, die onlangs nog in de gevangenis is gehuwd, kwam eerder deze week op vrije voeten in het kader van een ‘gevangenenruil’ tussen Israel en Hezbollah. Daarbij verkreeg Israel de stoffelijke overschotten van twee in 2006 door Hezbollah gekidnapte en om het leven gebrachte militairen.

De AEL onderschrijft de centrale doelstelling van Hezbollah: de vernietiging van Israel. Vorige maand was de voorzitter van de Nederlandse afdeling van de AEL, Abdou Bouzerda, nog te gast in een programma van Al-Manar, de tv-zender van Hezbollah.