AEL steunt aanslagen Turkije

De Arabisch-Europese Liga Nederland staat achter de bomaanslagen in Turkije van eind november, waarbij ruim vijftig mensen om het leven kwamen. Volgens vice-voorzitter Naima Elmaslouhi komen de aanslagen voort uit onvrede van Turkse moslims met het optreden van de VS in Irak en van Israël in de Palestijnse gebieden.

,,Mensen die daar tegen zijn, verzetten zich. Ook Turken die zich met hun lot verbonden voelen, vinden dat ze iets moeten doen. En dat verzet steunen we. Als je onderdrukt wordt, moet je je verzetten. Het is een logische reflex”, aldus Elmaslouhi.

,,En als Turkse moslims denken dat ze dat moeten doen met bomaanslagen in Istanbul, dan moeten ze dat maar doen. Ik steun dat verzet”, aldus Elmaslouhi in een interview met het Algemeen Dagblad. Ze betreurt het wel dat onschuldige burgers het slachtoffer worden van de aanslagen.

Op papier is de Belg Dyab Abou Jahjah de leider van de AEL-NL, maar in de praktijk runt de Utrechtse Elmaslouhi de beweging in Nederland. Volgens haar wordt het land alleen beter, socialer en veiliger als mensen gaan leven volgens de normen en waarden van islam.

Christelijke partijen zoals het CDA hebben voor haar volledig afgedaan. Deze partij en de PvdA hebben veroorzaakt dat moslims worden buitengesloten in het onderwijs en op de banenmarkt, aldus Elmaslouhi. Volgens haar voeren media een antimoslimbeleid. Slachtoffers van daden van moslims krijgen buitensporig veel aandacht, terwijl islamitische slachtoffers worden afgedaan met minimale berichtgeving. ,,Op de redactie wordt besloten dat er een bepaald verhaal moet komen. En op dat soort publicaties baseren de Nederlanders weer hun mening. Wij moslims worden afgeschilderd als levende tijdbommen. Dat zet de zaak op scherp.”

Volgens Elmaslouhi worden moslims tot zondebok gemaakt om de aandacht af te leiden van echte problemen in de samenleving.

Bron: Algemeen Dagblad, Allard Besse