Ahmadinejad: regeringen Europa makers antisemitisme

“Europa heeft opzettelijk het antisemitisme bedacht om Joden het Midden-Oosten te laten koloniseren. Zionisten bijten zich vast als teken en ze heersen over Europese regeringen. En de Joden hebben daartoe de Europeanen gek gemaakt door psychologische oorlogsvoering.” Dit citaat komt rechtstreeks uit een toespraak die de Iraanse leider Ahmadinejad 18september hield op het nieuwskanaal van de Iraanse staatstelevisie IRINN. De tekst werd 20 oktober bekend.

Ahmadinejad: "Voor de Tweede wereldoorlog, (…) begon de zeer verdraaide show van "anti-Semitisme". Natuurlijk haatten sommige regeringen en hun volk de Joden altijd al vanwege het lelijke gedrag van sommige van hen. Zij wilden de Joden uit Europa verdrijven. Maar anti-Semitisme was voornamelijk gepland door sommige Europese overheden en politici, en door het Zionistische netwerk. Zij maakten honderden films, schreven honderden boeken, verspreidden geruchten en pleegden psychologische oorlogvoering om ze te verdrijven, naar het grondgebied van Palestina." 

"Als er een oorlog uitbreekt in Iraq, geloven wij dat dit komt door de provocatie van de zionisten. Als het in Afghanistan gebeurt, is het door hun provocatie. Als Sudan wordt onderdrukt, is het vanwege zionistische verleiding. Wij vinden dat alle arrogante, koloniale plannen geïnspireerd zijn door de zionisten."

"Met de completering van het globale zionistische netwerk, hebben ze mijns inziens de controle en het lot in handen gekregen van de Europese regeringen en van de Amerikaanse regering. Aan de onafhankelijke landen in de wereld, wil ik zeggen: Jullie moeten weten dat de invloed van het zionistische netwerk op jullie cultuur, jullie politiek en jullie economie neerkomt op een schending van jullie onafhankelijkheid. Ze bijten zich vast als teken. Op het moment dat ze aan invloed winnen, stoppen ze nooit meer." 

De volledige uitzending is hier  te zien