Allerlei Israelische types

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 21 mei 2009 AMSTERDAM CIDI ISRAEL

De kibboetsnik? Vergeet hem. Klassieke Israelische types zijn verleden tijd, zegt professor Oz Almog. Hij introdu­ceert de Israelische yuppie, de veteraan, burger man, Asjke-mizrachi, moslim-Arabier… exponenten van vele culturen. 8 Juni in de Balie.

Oz Almog is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Haifa. Hij is een groot expert op het gebied van de sociologische geschiedenis en de bevolkingssamenstelling van Israel en heeft vele publicaties op zijn naam staan over de diverse etnische groepen en subculturen in Israel.

Op 8 juni vertelt hij over dit multiculturele Israel in de Amsterdamse Balie, op uitnodiging van CIDI (Deze avond is georganiseerd in samenwerking met het Menasseh Ben Israel Instituut. Toegang gratis: klik wel even hiernaast in de agenda om u op te geven, anders hebt u geen plaats). 

De vele types waarover hij het heeft zijn intussen te bekijken op het prachtige digitale kenniscentrum over de Israelische samenleving (helaas nog alleen in het Hebreeuws). Het kenniscentrum is het resultaat van de vijf jaar intensief onderzoek die leidden tot zijn typografie.