Antwerpse neonazi’s demonstreren tegen Joodse gemeenschap

IN ANTISEMITISME / Door: WEBMASTER / 5 jun 2010 BDS VREDESPROCES VS

Een groep van ca 15 neo-Nazis heeft vrijdagavond een demonstratie gehouden in Antwerpen tegen de ‘moreel corrupte Joodse gemeenschap’ in België. Volgens de organisator van de demonstratie, het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) steunt de Joodse gemeenschap, doelend op de tragedie met de Gazavloot, de ‘piraterij van Israel’.
Aanvankelijk wilde de N-SA een tocht door de Joodse wijk van Antwerpen organiseren, maar de burgemeester Patrick Janssens verbood dit na protest van de Joodse organisaties in die stad, die rellen vreesden. Hij bood wel N-SA een andere route aan. Het Centraal Joods Overleg in Nederland had vrijdag nog de burgemeester opgeroepen de demonstratie in zijn geheel te verbieden, omdat het een provocatie tegen een bevolkingsgroep is.

Oproep van de NSA om te demonstreren. Een mars door de Joodse wijk van Antwerpen werd door de burgemeester Patrick Janssens verboden.

Uiteindelijk kwamen er maar 15 mensen opdagen en werd een mars afgelast. Het groepje verzamelde zich voor het Centraal Station, waar de coördinator Eddy Hermy een toespraak hield. De demonstranten hadden vlaggen, waaronder een Nederlandse, bij zich en een spandoek met de tekst: Vrijheid en vrede voor Palestina, stop de bezetting.

“De minderheden zijn de baas in dit land, zij dicteren de politiek”, begon Hermy. Hij vond verder dat de Joodse Gemeenschap niet moet klagen over “ de vijf rollen papier” die in Antwerpen uit een synagoge zijn gestolen. Israel is volgens hem een spookstaat, onderdeel van het Amerikaanse imperialisme, waarvan N-SA het bestaan nooit zal erkennen.

“De Joodse gemeenschap moet ophouden vrouwen en kinderen af te slachten.” “Morgen Palestina vrij, morgen Vlaanderen ook vrij”, zo besloot Hermy zijn toespraak.

Op 11 juni houdt de beweging een boycotactie tegen Zuid-Afrika, wegens de “genocide op de Afrikaners.”