Arafat mag naar begrafenis Leah Rabin

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 13 nov 2000

Arafat is nog niet uitgenodigd, maar Israël zal de Palestijnse president niets in de weg leggen om naar de plechtigheid te komen. Dat heeft een woordvoerder van de Israëlische regering gezegd.

Condoleances

Bij de Israëlische ambassade aan het Buitenhof in Den Haag stromen ondertussen de condoleances binnen voor Leah Rabin. De weduwe van de in 1995 vermoorde Israëlische premier Yitzak Rabin, overleed zondag na een lang ziekbed in een ziekenhuis nabij Tel Aviv.

Een woordvoerder van de ambassade meldde dat medewerkers maandag in een paar uur tijd ongeveer tachtig faxen, e-mails en telefonische blijken van medeleven hebben ontvangen. Een condoleanceboek is er vooralsnog niet. Mogelijk komt dat er in de namiddag alsnog, wanneer het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een dergelijk besluit neemt.

Op het moment vergaderen de nabestaanden van Leah Rabin met de Israëlische overheid over wat er de komende dagen moet gebeuren. Mogelijk wordt de vlag van Israël tijdens de begrafenis van Leah Rabin halfstok gehangen bij de ambassade.