Beschietingen bij grens houden aan

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 3 apr 2009 GAZA HAMAS PALESTIJNEN TERRORISME

Palestijnse terroristen hebben zaterdagochtend opnieuw Israëlische militairen bij de grens met de Gazastrook aangevallen. Twee Palestijnen werden gedood. De Palestijnen waren van plan een bom te plaatsen bij de grens. Dinsdag deed zich een vergelijkbaar incident voor. Dat was het ernstigste sinds de beëindiging van het Israëlische offensief in de Gazastrook.

Een terroristische cel probeerde toen eveneens een bom in de buurt van de grens met de Gazastrook aan tebrengen en ook daarbij werden twee Palestijnen gedood. 

Volgens het Israëlische leger droegen de terroristen uniformen en hadden ze grote hoeveelheden wapens bij zich. Tot nu toe heeft geen enkele Palestijnse groepering de verantwoordelijkheid opgeëist. Wel stuurde Hamas een SMS-bericht naar verslaggevers dat de terroristische cel mortiergranaten had afgevuurd op de Israëlische troepen.

Zaterdagmiddag doodde de Israëlische grenspolitie een jonge vrouwelijke terrorist die het vuur had geopend op een basis in de Negev.  Het betrof een 16-jarige student met de Israëlische nationaliteit. Het zou om een Bedoeien gaan. Ze bleek haar wapen goed te beheersen. Volgens de politie moet ze een schietopleiding hebben gevolgd.