BewustMoslim bagatelliseert Jodenvervolging

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 24 feb 2017 CIDI CIDISTANDPUNT HILVERSUM WO2

Op 26 februari organiseert het radicale platform BewustMoslim in Hilversum een conferentie waarin vooroorlogse Jodenvervolging gelijkgesteld wordt aan hedendaagse moslimhaat. Notabene op de 76e herdenkingsdag van de Februaristaking tegen de Jodendeportaties zal deze bijeenkomst in Hilversum gehouden worden.

De vergelijking tussen hedendaagse moslimhaat en Jodenvervolging in de vorige eeuw is walgelijk. Het CIDI ontkent niet dat moslims haat ervaren vanwege hun religie, maar dit is op geen enkele manier te vergelijken met de Jodenvervolging in de jaren dertig. Joden werden opgejaagd, vermoord en in kampen opgesloten. Geen van deze misdaden is waarneembaar bij moslims in Nederland. Dit soort vergelijkingen bagatelliseert dan ook het leed dat Joden vóór- en tijdens de Tweede Wereldoorlog is aangedaan. 

Daarnaast houden sommige genodigde sprekers er vreemde denkbeelden op na. Zo treedt Abou Hafs bijvoorbeeld vaak op als spreker op demonstraties waar met ISIS-vlaggen gewapperd wordt. Spreker Abdelhamid ‘Ayn Al-Hayaat is van mening dat moslims zich van de democratie moeten afkeren en dat vrouwen niet zonder toezicht van een mannelijk familielid zich op straat mogen begeven.

Hoewel de conferentie gebaseerd is op een incorrecte vergelijking die de Jodenvervolging bagatelliseert, staat de gemeente Hilversum de conferentie niet in de weg. Burgemeester Pieter Broertjes zegt geen mening te hebben over de conferentie en zich er niet inhoudelijk mee te bemoeien omdat het ‘hun discussie’ zou zijn. Het CIDI is van mening dat een dergelijke conferentie waar zulke intolerante sprekers genodigd zijn geen plek heeft in Nederland. Broertjes ziet echter geen reden om de conferentie tegen te houden, daar hij gelooft dat de organisatoren ‘democraten zijn die willen verbinden’. Er zou overleg zijn geweest met het bestuur van de Al-Amal moskee en Broertjes zegt dat de genodigden alleen met elkaar in debat willen. Tenzij er sprake is van haatzaaien of andere illegale zaken, zou er geen reden zijn om de bijeenkomst te verbieden.

 

Bron: De Gooi- en Eemlander