CIDI doet aangifte tegen Ouaali wegens antisemitisme

Sreenshot youtubeCIDI doet aangifte tegen Youness Ouaali, die eerder opriep Israelische toeristen in elkaar te slaan, voor het aanzetten tot en verspreiden van antisemitisme, en tegen twee Bussumse jongens die op film antisemitische uitspraken doen. “Fuck de kankerjoden”, zeggen de twee, en “Hij is een vieze jood”. Ouaali gaat volgens CIDI verder dan de jongens. Hij verspreidt niet alleen hun uitspraken, hij ‘beloont’ ook een van de jongens na zijn antisemitische uitspraak, door ook andere mensen op te roepen om hem te volgen. Hij zegt letterlijk: “mag ik jullie een tip geven…volg deze gozer” en geeft de jongen instemmend een knuffel. Hij beloont zijn antisemitische gedrag en wil dat zoveel mogelijk mensen het zien.

Zelf gaat Ouaali ook over de schreef. Tegen een jongen die het niet eens is met de racistische uitspraken zegt hij: “Jij vindt het niet leuk hé, kleine zionistje”. Een ander reageert met “Hij is gewoon jood”, waarop Ouaali herhaalt : “Hij is gewoon Jood”. De ander jongen gaat daar overheen met “Hij is een vieze Jood”. Ouaali lacht instemmend. Zo worden in het filmpje ‘zionist’ en ‘Joden’, of in het geval van Ouaali ‘zionistje’ en ‘Jood’, inwisselbaar negatief gebruikt.  Het filmen en verspreiden van uitspraken waarvan Ouaali weet dat die discriminerend zijn voor een groep mensen, is in Nederland strafbaar. (Voor GeenStijl geldt dat niet, want dat meldt alleen als nieuwsbericht dat een ander dit deed.)fuck de kankerjoden

CIDI roept het Openbaar Ministerie en de politie op om zo snel mogelijk de verdachten op te sporen en te berechten; vooral Ouaali, want het is niet de eerste keer dat hij strafbare uitspraken tegen Joden doet. Vorig jaar oktober deed CIDI ook al aangifte tegen Ouaali, toen hij op Facebook een oproep plaatste om Israelische toeristen in Nederland “total loss te slaan”. Hij schreef: “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik.” Het onderzoek hiernaar loopt nog steeds. 
 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding: Screenshots Youtube en Geenstijl