CIDI: Gebruik bezoek Netanyahu voor vertrouwensherstel

Netanyahu met RutteDe Israelische premier Netanyahu is vandaag en morgen in ons land. Zijn bezoek vindt plaats in het kader van het bilaterale samenwerkingsforum met Nederland. Vandaag wordt Netanyahu ontvangen door koning Willem-Alexander en heeft hij een werklunch met onder meer zijn collega Mark Rutte en minister Koenders van Buitenlandse zaken. Woensdag staat een ontmoeting met leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken op het programma.

Netanyahu’s bezoek brengt voorstanders op de been, die hun steun aan Israel betuigen, en tegenstanders die een boycot willen. Die laatsten hebben Tweede Kamerleden gebombardeerd met aansporingen om het bezoek van de Israelische premier te boycotten, maar CIDI-directeur Hanna Luden pleit vandaag in Trouw voor het tegendeel.

Wil Nederland werkelijk een rol van betekenis spelen bij het bewerkstelligen van vrede in de regio, schrijft zij, dan zal het moeten werken aan het herstel van het Israelische vertrouwen in Nederland als bemiddelaar. Dat vertrouwen is beschadigd door Nederlandse acties zoals het bepleiten van eenzijdige etiketteringsregels voor alléén Israel.

Klik hier voor het artikel van Hanna Luden.

Foto: Netanyahu met Rutte, foto via Twitter @Robinutrecht1