CIDI: Stop haatdemonstraties Iraans regime in Nederland

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 3 jun 2019 CIDI DEN HAAG IRAN

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) roept op tot maatregelen tegen protesten van het Iraanse terreurregime op Nederlandse bodem. Tijdens een demonstratie zondag in Den Haag verklaarde een groep demonstranten hun “haat jegens het zionistische regime, Israel, Amerika en Saoedi-Arabië”. De demonstratie komt rechtstreeks uit de koker van het Iraanse regime en heeft als doel om haar boodschap van terreur en antisemitisme te verkondigen. De politie greep desondanks niet in.

“[Israel] heeft geen enkel bestaansrecht, behalve het recht van de sterkste – voor zolang dat gaat duren, dan […] Echter, zodra het tij keert in politiek, economisch en militair opzicht, zal de meerderheid er als ratten het zinkend schip verlaten, en zal het einde van de vestigingskolonie zijn. Er is maar één oplossing, en dat is: vrij Palestina!” [Publiek scandeert: “Allahu akbar!”]

Dergelijk amper verbloemd antisemitisme werd op de manifestatie verkondigd, ten overstaan van een grote groep extremistische demonstranten. De bekende Engelstalige haatleuzen “down, down Israel!” en “down, down America!” werden ontelbare keren gescandeerd. Er werd fier gewapperd met de Ya Hoessein-vlag, die het symbool is van aan Iran gelieerde extremistische milities in het Midden-Oosten. Ook riep men veel leuzen in het Arabisch en Farsi. Het zijn taferelen rechtstreeks uit de Iraanse dictatuur, nota bene in de Internationale Stad van Vrede en Recht.

De politie stond erbij en keek ernaar, ondanks alle tekenen dat de demonstratie door een buitenlands terreurregime georkestreerd is. Vorig jaar werd bij een pro-Iraanse demonstratie ook al de vlag van de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah getoond. Hiervoor werd niemand aangehouden. In 2014 stond het Haagse gemeentebestuur toe dat ISIS-sympathisanten opriepen tot de vernietiging van het Joodse volk. De gemeente beloofde voortaan in te grijpen.

Nu, vijf jaar later, wordt Den Haag geconfronteerd met dezelfde boodschap van haat: het Iraanse regime marcheert door de Nederlandse straten en roept op tot de vernietiging van de enige Joodse staat. CIDI eist dat Den Haag nu echt actie onderneemt, en toekomstige demonstraties van het Iraanse regime niet toe zal staan.