CIDI verwelkomt benoeming Coördinator Antisemitismebestrijding

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 5 mrt 2021

CIDI verwelkomt de benoeming van een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding door minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Deze benoeming is een belangrijke mijlpaal in de bestrijding van Jodenhaat in Nederland.

Met de benoeming van een Coördinator Antisemitismebestrijding wordt een belangrijke rol vervuld. Door het coördineren van de aanpak van antisemitisme door verschillende ministeries en autoriteiten, kan een effectievere vuist tegen Jodenhaat gemaakt worden. Met de toenemende verspreiding van antisemitische complottheorieën, komt deze benoeming geen moment te vroeg.

Afgelopen zomer stemde de Tweede Kamer voor het uitvoeren van beslispunten van de initiatiefnota over het effectiever aanpakken van antisemitisme. Deze nota was opgesteld door Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). De in de nota opgenomen aanbeveling om een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding aan te stellen werd als motie met een overweldigende meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. De enige partij die tegen stemde, was de SP.

CIDI feliciteert Eddo Verdoner met zijn benoeming tot Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding. Als vicevoorzitter van CIDI en voorzitter van CJO is Verdoner zeer bekend met het belang van de bestrijding van antisemitisme en voelt hij goed aan wat in de Joodse gemeenschap speelt. Als antisemitismewaakhond kijkt CIDI uit naar een effectieve samenwerking met de Coördinator Antisemitismebestrijding