CIDI-workshop: Israelkritiek of antisemitisme

cartoonIsraelkritiek, hoe kwetsend wij die soms ook vinden en hoezeer wij soms ook denken dat er antisemitisme achter schuil kan gaan, is niet hetzelfde als antisemitisme. Het is onjuist en kwalijk om iedere criticaster van het Israelische beleid uit te maken voor antisemiet, en het is bovendien niet effectief. Ten onrechte ‘de antisemitismekaart trekken’ doodt iedere discussie, terwijl het vaak juist belangrijk is om die discussie te voeren, met goede argumenten. CIDI weet dat als geen ander: wij houden ons al vele jaren bezig met antisemitismebestrijding én met informatie geven over Israel en moeten vaak het verschil uitleggen.

Omdat het onderscheid soms moeilijk te maken is, geeft CIDI op verschillende plaatsen in het land een workshop voor iedereen die daarin geïnteresseerd is. Aan de hand van werkelijke voorvallen en cartoons uit onze praktijk leert u in deze workshop binnen twee uur hoe u in concrete gevallen kunt bepalen waar het om gaat.

Onderscheid maken tussen Israelkritiek en antisemitisme is de eerste stap naar een effectief optreden. In deze workshop laat CIDI ook zien wat strafbaar is in antisemitische uitlatingen, welke wapens de wet u geeft om zich hiertegen teweer te stellen en wat u verder kan doen om antisemitische uitingen te laten verwijderen.

Het is mogelijk een workshop te boeken voor uw organisatie (klik hier).