Dag van de Joodse Cultuur in Den Haag

IN NEDERLAND / Door: MIKE DURAND / 18 sep 2013 CIDI

Joods monument R. MaarsenpleinStichting Joods Erfgoed Den Haag verzorgt op zondag 29 september de DAG VAN DE JOODSE CULTUUR IN DEN HAAG. CIDI, het Haags Gemeentearchief en het Museon hebben  deze dag mede georganiseerd. Uit de collecties van het gemeentearchief worden bijzondere afbeeldingen en documenten getoond.

Op deze dag kunt u lezingen volgen over de geschiedenis van Joods Den Haag, een documentaire bekijken over de Van Ostadewoningen  (een 19de-eeuws Joods woningbouwproject in de Schilderswijk) of een diapresentatie bijwonen over de geschiedenis van Joods Den Haag. Ook is er de mogelijk onder begeleiding van rondleiders of zelfstandig Haags-Joods erfgoed te zien of te bezoeken. De synagogen aan de Prinsessegracht en de Cornelis Houtmanstraat 11, het Joods Woonzorgcentrum Mr L.E. Visserhuis, de voormalige huissynagoge bij de Haagsche Kluis aan het Plein en de Van Ostadewoningen zijn speciaal deze middag voor bezoekers opengesteld.

Voor informatie over het bezoek aan het Joodse erfgoed stelt de Stichting Joods Erfgoed Den Haag in samenwerking met het Haags Gemeentearchief deze dag gratis brochures beschikbaar met routes en uitleg over opengestelde gebouwen en andere plaatsen die belangrijk zijn voor het verleden en heden van Joods Den Haag. De dag wordt muzikaal afgesloten in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente aan de Prinsessegracht 26.

Datum en tijdstip: zondag 29 september 2013 van 12.00uur-16.00uur Plaats: CIDI, Jagerstraat 4

Afsluiting van de dag: Synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente aan de Prinsessegracht van 16.30uur-18.00uur

Bekijk hier het volledige programma