Directeur UN Watch Hillel Neuer spreker op CIDI-symposium 8 november

Op 8 november aanstaande is in Den Haag het CIDI-Symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Meerdere sprekers van internationale naam en faam zullen hun visie geven op de honderd jaar die sinds de Balfour-verklaring zijn verstreken, en hun perspectieven delen over de uitdagingen die Israel de komende tijd te wachten staan. Graag stellen we alvast één van de sprekers van het symposium aan u voor.

Hillel Neuer is jurist, diplomaat en auteur en mensenrechtenactivist. Als directeur van UN Watch uit hij felle kritiek op de eenzijdige benadering van Israel door VN-organisaties. UN Watch is een organisatie die erop toeziet dat de Verenigde Naties naar hun eigen standaarden handelen. Helaas is objectiviteit bij de VN vaak ver te zoeken. Israel wordt elk jaar meerdere malen veroordeeld door de VN-Mensenrechtenraad, terwijl dictaturen als Saoedi-Arabië, Soedan en Iran vrijuit gaan.

Hillel Neuer geeft regelmatig toespraken voor de VN-Mensenrechtenraad waarin hij blootlegt hoe hypocriet en eenzijdig Israel wordt behandeld. De video’s van zijn toespraken trekken miljoenen kijkers op sociale media.

Op 8 november spreekt Hillel Neuer op het CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Hij zal ingaan op de internationale legitimiteit van Israel, van de Balfour-verklaring tot de VN-Mensenrechtenraad. Reserveer nu je ticket!