Dochter van Rabin in kabinet-Sharon

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 7 mrt 2001

Lycos Nieuws

JERUZALEM, 7 maart (AP) Dalia Rabin-Pelossof, dochter van de om zijn vredespolitiek vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin, treedt als onderminister van defensie toe tot het kabinet van de havik Ariel Sharon.

"Nationale eenheid heeft nu de hoogste prioriteit en zij is daarvoor tot compromissen bereid", zo zei haar woordvoerster Vicky Vodin dinsdag.

Rabin-Pelossof (50), die zich van de inmiddels ontbonden Centrumpartij heeft losgemaakt om de eenvrouwsfractie de Nieuwe Weg te vormen, meent dat Sharon zijn harde opstelling die hem jarenlang tot een polariserende figuur maakte heeft verzacht. "Men heeft het over de nieuwe Arik en hij is echt veranderd", zei Vodin, die het woord voerde omdat Rabin-Pelossof zelf niet met verslaggevers wilde praten.

Sharon en Rabin, beiden ex-generaals, waren ondanks hun politieke verschillen persoonlijk bevriend. Rabin-Pelossof spreekt dikwijls namens de familie op herdenkingsbijeenkomsten voor haar vader, die op 4 november 1995 na een vredesbijeenkomst in Tel Aviv werd doodgeschoten door een joodse extremist.