‘Dode’ Gazaanse jongen levend thuisgekomen

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 2 apr 2010 GAZA IDF PALESTIJNEN

Een Palestijnse tiener die naar beweerd zou zijn gedood door het Israelische leger, is weer veilig en wel thuisgekomen, vertelde zijn familie vrijdag aan het Palestijns persbureau Maan. De Gazaanse minister van Gezondheid verklaarde dinsdag dat Muhammad Zen Ismail Al-Farmawi, 15, was gedood toen Israelische soldaten het vuur openden op een Landdag-demonstratie bij het Yasser Arafat vliegveld in Rafah.

 
De IDF had dit diverse malen ontkend, maar werd niet geloofd. Vrijdag keerde de jongen veilig terug: hij was bij een infiltratie gevangen genomen door Egyptische troepen.
 
Uit een rapport van Maan blijkt nu dat Al-Farmawi met nog 16 Palestijnen, onder wie 12 minderjarigen, werd aangehouden door Egyptische troepen, nadat zij door een van Gaza’s vele smokkeltunnels de Egyptische kant van Rafah hadden geinfiltreerd. Zij werden verhoord over de locatie van tunnels, hetgeen heeft geleid tot het sluiten van tenminste drie ervan.
Vrijdag leverde de Egyptische veiligheidsdienst ze weer af in Gaza. 
 
Zijn familie verklaarde ‘dolgelukkig’ te zijn met de veilige terugkeer van hun zoon.
 
Muawiya Hassanein, chef van de ambulance- en nooddiensten van het Gazaans ministerie van Gezondheid, verklaarde dat men had aangenomen dat de jongen was gedood toen er geen ambulance werd toegelaten tot het gebied na verklaringen over een dodeijke schietpartij. Eerder hadden plaatselijke bewoners verklaard dat de jongen wel was gedood, maar niet door de IDF. De bewoners, die anoniem wilden blijven, zeiden tegen Maan dat zijn dood een “interne aangelegenheid” was.