Herinneren, herdenken en kennis delen: CIDI’s bijdrage aan internationale Holocaustdag

woensdag 26 januari 2022

In het kader van
Holocaust Remembrance Day 2022 biedt CIDI de mogelijkheid om gratis de online première van de documentaire ‘Wieder Gut’ te kijken en organiseert CIDI in het verlengde daarvan een online panelgesprek met experts als herinneren en lesgeven over de Shoah. U bent van harte uitgenodigd om op deze manier stil te staan, elkaar te spreken en te bedenken hoe we met deze inktzwarte bladzijde moeten omgaan in de huidige tijd.

Wieder Gut

Filmmakers Ruben Gischler en Tobias Müller onderzoeken tijdens een reis door Duitsland en Nederland hoe de inwoners omgaan met de Tweede Wereldoorlog. Welke lessen hebben ze getrokken uit het verleden en hoe ze dat betrekken op het heden. De rit gaat langs universiteiten, herdenkingsplaatsen en lokale projecten in beide landen. De vraag is steeds hoe ‘Wieder Gut’ zijn we nu eigenlijk?

Wil je de film zien? Stuur j.hummelen@cidi.nl even een mailtje en ontvang de link met code om de docu op jouw moment te bekijken.

Panelgesprek

Als je de film hebt gezien, maar ook als je de film niet hebt gezien is het panelgesprek een mooie manier om stil te staan bij de gebeurtenissen die we herdenken op Holocaust Remembrance Day. De gasten praten door over de documentaire, maar vooral over de thema’s die erachter zitten, zoals de schuldvraag, het herinneren, gevoelens ten aanzien van Israel en het lesgeven over deze precaire thematiek.

De gasten in dit panelgesprek worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Volg de berichtgeving hierover via de bekende CIDI-kanalen.

Het gesprek is te volgen via deze link.