Boekpresentatie ‘De boycot van Israël’ door Kees Broer

dinsdag 26 oktober 2021

BDS (Boycott, Divestment & Sanctions), de internationale boycotbeweging tegen Israel, is een vorm van openlijke economische oorlogsvoering tegen Israel die ook in Nederland vertegenwoordigd is. Deze boycot kent ook zorgwekkend veel steun onder Nederlandse politici. Veel van u hebben al eens gedemonstreerd tegen deze wereldwijde beweging om Israel te isoleren en demoniseren.

Maar wie zijn de mensen achter BDS? Wat heeft de beweging daadwerkelijk bereikt, en wat voor effect heeft BDS op gewone mensen in Israel en zelfs in Nederland?

Op 26 oktober 2021 om 19:30 uur presenteert Kees Broer zijn boek De Boycot van Israël – BDS: Demoniseren, delegitimeren, discrimineren, het nieuwste boek uit de CIDI Informatiereeks.

Het boek is resultaat van jarenlang onderzoek door Kees Broer naar de pro-Palestijnse beweging in Nederland, en hoe een kleine groep fanatieke activisten het Nederlandse beleid tegenover Israel probeert te herbepalen. Het bevat interviews met personen die deze boycot van dichtbij hebben meegemaakt. Het boek licht hiermee deze campagne om Israel af te zonderen, delegitimeren en op te heffen vanuit een uniek perspectief uit. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Chris Stoffer, Tweede Kamerlid voor de SGP.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de boeklancering in CIDI’s Rabinzaal aan de Jagerstraat 4 te Den Haag.

Mail naar administratie@cidi.nl om u aan te melden voor de boekpresentatie. Deelname is gratis, en vanzelfsprekend kunt u ter plekke een eigen exemplaar van het boek kopen. Conform de coronaregels van de overheid zijn wij verplicht u te vragen naar uw coronatoegangsbewijs (QR-code).

U kunt het boek ook alvast bestellen via onze webshop, zoals velen van u al gedaan hebben. Waarvoor onze grote dank! Zodra het boek gepresenteerd is, worden de eerste bestelde exemplaren verzonden.

Wij ontvangen u heel graag bij dit eerste live evenement van CIDI in 2021. Graag tot dan!