CIDI in gesprek met Ulysse Ellian over de aanpak van antisemitisme in Nederland

woensdag 8 december 2021

Antisemitisme blijft een voortwoekerend probleem, ook in Nederland. Ondanks stappen van de politiek, overheden, en instanties is antisemitisme nog steeds aanwezig. VVD-Kamerlid Ulysse Ellian heeft daarom een eigen visie ontwikkeld over de aanpak van antisemitisme. Wij gaan met hem in gesprek en zullen zijn ideeën verder onder de loep nemen. 

Ellian staat pal voor vrijheid en weet dat deze niet vanzelfsprekend is. Geboren in Kabul als zoon van een vader die vluchtte voor het Iraanse Ayatollahregime weet hij hoe het is om vrijheid te verliezen. Hij zet zich daarom in om fundamentele rechten te beschermen en om mensen te doordringen van de waarde van vrijheid.

Ellian (1988) is in 2021 aangetreden als Kamerlid. Na zijn rechtenstudie werkte hij in de advocatuur en was hij actief in de gemeenteraad van zijn thuisstad Almere. Al snel na zijn installatie in de Tweede Kamer kreeg hij enkele zware portefeuilles mee. Zo erfde hij onder andere de antisemitismeportefeuille van Dilan Yeşilgöz-Zegerius. 

Het gesprek met Ellian zal plaatsvinden via Zoom op woensdag 8 december 2021 om 19.30 uur. U hoeft zich niet aan te melden. 

Klik hier om naar Zoom te gaan.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze lezing en al uw vragen te stellen aan de heer Ellian, graag tot dan!