Filmfestival Seret

Op zondag 4 november aanstaande zal in De Balie in Amsterdam worden stilgestaan bij de relatie tussen Israël en de Palestijnen. In het kader van het Israëlische filmfestival Seret is CIDI sponsor van het middagprogramma, dat uit drie delen bestaat:

  • 13:00 Documentaire The Oslo Diaries, een kritische reconstructie van wat er voor, tijdens en na de onderhandelingen voor de Osloakkoorden heeft plaatsgevonden. Deze onderhandelingen leidden tot de geboorte van de Palestijnse Autoriteit en tot de moord op de Israëlische premier Rabin.
  • 14:15 Vraaggesprek met diplomaat Robert Serry. De heer Serry is al bijna 30 jaar betrokken bij het Israëlisch-Palestijnse conflict – al sinds de Madrid-onderhandelingen in 1991. In 2007 werd hij VN-gezant voor het Midden-Oosten en adviseur van de toenmalige Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-moon. Hij trad ook op als persoonlijk gezant van Ban Ki-moon bij de PLO en de Palestijnse autoriteit, en in die hoedanigheid oogstte hij bij tijd en wijlen felle kritiek in Israël. Daarnaast nam Serry tot voor kort zitting in het zogenaamde kwartetoverleg over vrede in het Midden-Oosten. In 2016 publiceerde Serry het boek The Endless Quest for Israeli-Palestinian Peace: A Reflection from No Man’s Land.
  • 15:45 Film A Land Without Borders. Hierin onderzoekt de Israëlische schrijver Nir Baram de opvattingen die onder Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever leven over de Israëli’s. Hij vraagt zich af welke oplossing van het conflict tussen de twee bevolkingsgroepen nog haalbaar is. Baram (Goede Mensen (2012), Wereldschaduw (2015), Land Zonder Grenzen (2016)) is een van de initiatiefnemers om een “Derde Weg” te zoeken om het conflict op te lossen.

Hebt u interesse om dit gedeelte van het Filmfestival bij te wonen? Kaarten boeken voor The Oslo Diaries kan hier, kaarten boeken voor A Land Without Borders is hier mogelijk. Het vraaggesprek is gratis toegankelijk. Het gehele programma van het filmfestival vindt u hier.


Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 04/11/2018
13:00 - 17:00

Locatie
De Balie