Fototentoonstelling Domkerk: Through Others’ Eyes

zondag 20 september 2015

img_3144Givat HavivaIn de Domkerk te Utrecht zal een bijzondere tentoonstelling van Givat Haviva worden geopend. Givat Haviva is een instituut voor vredeseducatie in Israël, dat zich al zestig jaar inzet voor het vreedzaam samenleven van Joden en Arabieren.

Eén van de projecten van Givat Haviva is ‘Through others’ eyes/ Door de ogen van een ander’, waarbij de bindende kracht van fotografie wordt gebruikt om Joodse en Arabische/ Israëlische jongeren en volwassenen dichter bij elkaar te brengen. De jongeren krijgen een fotografiecursus, waarbij ze niet alleen de nodige vaardigheden opdoen, maar ook een unieke inkijk krijgen in het leven van de andere deelnemers. Ze bezoeken en fotograferen elkaars familie, scholen en gemeenschappen; zo ontstaat een prachtige verzameling beelden die zowel verschillen als overeenkomsten op een sprekende wijze illustreren.

De Stichting Vrienden van Givat Haviva heeft een tentoonstelling van die foto’s naar Nederland gehaald. Na Haarlem en Scheveningen is nu Utrecht aan de beurt om kennis te nemen van dit mooie project.

Extra informatie ‘Through others’ eyes, klik hier