Lahav Harkov (Jerusalem Post) over de verrassende ontwikkelingen in de formatie

woensdag 1 april 2020

Drie keer is scheepsrecht? Na twee verkiezingsrondes die op niets uitliepen lijkt Israel deze week eindelijk op weg naar een regering van nationale eenheid tussen Benjamin Netanyahu (Likoed) en Benny Gantz (Blauw-Wit). Gantz verraste afgelopen donderdag vriend en vijand door te kiezen voor een regering van nationale eenheid met Likoed. Opvallend, want Blauw-Wit was altijd fel gekant tegen iedere samenwerking met Netanyahu. De draai kwam zelfs als een verrassing voor de partijgenoten van Gantz, die prompt een einde maakten aan de samenwerking met de oud-opperbevelhebber.

Hoewel de twee partijen het eens zijn over de noodzaak van een nationale crisisregering, komt het uiteindelijk aan op de details. Welke andere partijen gaan meeregeren? Hoe worden de ministersposten – volgens sommige berichten maar liefst 34 (!) – verdeeld? Al deze details zullen de komende dagen worden besproken. Wilt u hier meer over weten? Komende woensdagavond 1 april om 20:00 uur praat Lahav Harkov van The Jerusalem Post u live op de CIDI-kanalen bij over de laatste ontwikkelingen. U kunt deze lezing eenvoudig volgen via onze website en sociale media.

Lahav Harkov is als senior redacteur en diplomatiek correspondent werkzaam voor The Jerusalem Post, een van Israels meest toonaangevende kranten. Als verslaggever doet ze al jaren verslag vanuit de Knesset. Harkov geeft regelmatig lezingen overal ter wereld en ook internationale nieuwszenders zoals de BCC, France 24 en Sky News vragen regelmatig om haar commentaar.

Lahav Harkov groeide op in New Jersey (Verenigde Staten) en verhuisde op haar 17e naar Israel, waarna ze twee jaar sjeroet leumi (maatschappelijke dienstplicht) deed in musea gericht op Joodse en Israelische geschiedenis. Ze haalde vervolgens haar bachelor in Politieke Wetenschappen en Communicatie aan de Bar Ilan-universiteit in de buurt van Tel Aviv.

U bent van harte uitgenodigd om deze CIDI-bijeenkomst bij te wonen vanuit het comfort van uw eigen huis. U hoeft woensdagavond enkel naar CIDI.nl of de CIDI-Facebookpagina te gaan om de lezing te volgen. Via de applicatie zal het tevens mogelijk zijn om vragen te stellen aan Lahav Harkov. Wij kijken er naar uit om u online te treffen!

Spreker: Lahav Harkov
Kosten: gratis
Aanmelding: niet nodig
Locatie: CIDI.nl en de CIDI-Facebookpagina
Datum: 1 april 2020
Tijd: 20:00 uur