Lezing van Evan Bernstein over ‘Antisemitisme en veiligheid van de Joodse gemeenschap in Amerika’.

dinsdag 22 maart 2022

Pak uw agenda er maar bij, want het is weer tijd voor een échte CIDI-lezing! Niet online, maar in het Adagio Hotel te Amstelveen, dat ligt in de buurt van station Amsterdam Zuid. 
 
U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de lezing van Evan Bernstein over ‘Antisemitisme en veiligheid van de Joodse gemeenschap in Amerika‘. 
 
Bernstein zal op 22 maart spreken over veiligheid en de noodzaak om Joodse gemeenschappen te beschermen. Hij zal ons vertellen over wat voor vormen van antisemitisme hij recent tegenkomt in de praktijk en op welke manier hij en zijn organisatie de Joodse gemeenschap in Amerika veilig houdt. Wat kunnen wij van hem leren voor de Nederlandse context? Hoe kunnen wij potentieel bedreigende situaties herkennen en aanpakken om ernstige incidenten te voorkomen? En belangrijker: wat kan onze rol als burgers hierin zijn?

Evan Bernstein is CEO en nationaal directeur van de Community Security Service (CSS), een Amerikaanse organisatie die veiligheid biedt aan de Joodse gemeenschap in de VS. CSS biedt professionele trainingen, begeleiding en middelen om de Joodse gemeenschappen te beschermen tegen geweldincidenten en terrorisme.

Zien wij u op 22 maart? Wij kijken uit naar uw komst en hopen er samen met u en alle andere gasten een gezellig en leerzame avond van te maken!

Voor en na de lezing is er volop gelegenheid een drankje te nuttigen aan de prachtige bar. CIDI zal bij aankomst zorgen voor koffie & thee en wat te nasjen. 

 

Nog even alles op een rijtje:

Wanneer: Dinsdag 22 maart 2022
Tijd: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Waar: Adagio Hotel Amstelveen, Adres: Professor J.H. Bavincklaan 5 te Amstelveen
Kosten: Gratis
Aanmelden? graag! Stuur een e-mail naar cidi@cidi.nl (o.v.v. uw naam en de namen van uw eventuele gasten)