Lezing over ‘Het geroofde kookboek’ met Karina Urbach

maandag 7 november 2022

 

Op maandag 7 november om 19:30 uur organiseert de Oostenrijkse ambassade de bespreking van het boek Het geroofde kookboek: hoe de Nazi’s de bestseller van mijn grootmoeder stalen geschreven door Karina Urbach. Het evenement zal plaatsvinden in de CIDI Rabinzaal te Den Haag. 

Karina Urbach vertelt over het opmerkelijke verhaal van het boek van haar grootmoeder. De succesvolle Joodse Weense kokkin en kookboekenschrijfster Alice Urbach verliest haar huis, familie en carrière onder de nationaal-socialisten. Ze vlucht eerst naar Engeland en dan naar New York. In een Weense boekwinkel vindt ze haar boek terug, maar onder de naam van Rudolf Rösch.

Alice’s kleindochter gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er in de nazitijd veel succesvolle boeken niet verboden werden, maar werden doorverkocht onder nieuwe “Arische” namen. Wie is Rudolf Rösch? En heeft deze keukenmeester ooit bestaan?

Zien wij u op 7 november? Wij kijken uit naar uw komst en hopen er samen met u en alle andere gasten een gezellig avond van te maken!

Nog even alles op een rijtje:
Datum: Maandag 7 november 2022
Tijd: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie: CIDI Rabinzaal te Den Haag
Kosten: Gratis
Aanmelden verplicht: administratie@cidi.nl (o.v.v. uw naam en de namen van uw eventuele gasten)
Voertaal: Engels

Het boek is te bestellen op Bol.com.