Meir Javedanfar over ‘Iran & Israel’

donderdag 4 juni 2020

Weinig landen kennen zo’n rijke en boeiende geschiedenis als Iran. Het oude Perzië, het tijdperk van de Sjah, de Islamitische Revolutie… Velen zullen zich nog kunnen herinneren dat Israel en Iran tussen 1947 en 1979 warme banden onderhielden. Vandaag de dag staat de Islamitische Republiek Iran echter vooral bekend om haar destabiliserende rol in het Midden-Oosten. Van Syrië tot Libanon en de Gazastrook: Israel wordt omsingeld door Iraanse terreurproxies. Hoe heeft dit zover kunnen komen? En welke invloed heeft de Iraanse geschiedenis op het huidige conflict met Israel?

Op donderdagavond 4 juni om 19:30 uur spreekt Meir Javedanfar over Iran. Meir Javedanfar is een Iraans-Israelische Midden-Oostenanalist. Hij geeft les over hedendaagse Iraanse politiek op het Interdisciplinary Center Herzliya (IDC). Javedanfar studeerde Internationale betrekkingen en Strategische studies. Hij richt zich met name op economische en politieke zaken. Meir Javedanfar spreekt meerdere talen en wordt regelmatig gevraagd door CNN, FOX News, BBC en The New York Times. Hij geeft wereldwijd gastlessen op universiteiten. Javedanfar schrijft ook regelmatig voor The Diplomat en voorheen voor The Guardian. Daarnaast is hij onder andere schrijver van ‘The Nuclear Sphinx of Tehran: Mahmoud Ahmadinejad and the State of Iran’. Dit boek is ook vertaald naar het Nederlands.

U bent van harte uitgenodigd voor deze lezing. U kunt de lezing volgen en vragen stellen aan de spreker via Zoom, door op deze link te klikken. U kunt ook kijken via de CIDI-website of CIDI-Facebookpagina.

Help de CIDI-lezingen mogelijk maken en steun ons met een bijdrage. Dit kan via iDEAL of via Tikkie!