Nitzan Nuriel: ‘Dreiging aan Israels noordgrenzen’

maandag 25 mei 2020

Het is onrustig aan Israels noordgrenzen. Door Iran gesteunde strijders op de Syrische zijde van de Golanhoogten bestoken Israel met regelmaat. De Iraanse Revolutionaire Garde vecht mee aan de zijde van president Assad in de Syrische burgeroorlog. In ruil hiervoor heeft Iran carte blanche gekregen om militante proxies in Libanon en Syrië te bewapenen en zich zo aan de grens met Israel in te graven.

Op maandagavond 25 mei om 19:30 uur zal brigadegeneraal (res.) Nitzan Nuriel een online lezing geven over de dreigingen aan Israels noordelijke grenzen.

Nuriel was brigadegeneraal in het Israelische leger. In zijn 40-jarige loopbaan als militair diende hij op de Westelijke Jordaanoever, in de Gazastrook en op de Golanhoogvlakte. Als bevelhebber van het Northern Command was Nuriel in de jaren 90 betrokken bij de Israelische terugtrekking uit Libanon en de veiligheidsmaatregelen aan de noordelijke grens. Hierna heeft hij functies vervuld in de Nationale Veiligheidsraad en was hij militair attaché in de Verenigde Staten. Van 2007 tot 2012 was Nuriel directeur terrorismebestrijding op het ministerie van de premier. Inmiddels is hij verbonden aan het toonaangevende International Institute for Counter-Terrorism (ICT) van het Interdisciplinary Center Herzliya en werkt hij als consultant voor veiligheidsadvies bij grootschalige evenementen. 

U bent van harte uitgenodigd voor deze lezing. U kunt de lezing volgen en vragen stellen aan de spreker via Zoom, door op deze link te klikken. U kunt ook kijken via de CIDI-website of CIDI-Facebookpagina.

Help de CIDI-lezingen mogelijk maken en steun ons met een bijdrage. Dit kan via iDEAL of via Tikkie!