NL première Bar Bahar op SERET filmfestival

dinsdag 7 november 2017

Op 7 november vindt de Nederlandse première plaats van de film Bar Bahar (ertussenin) tijdens het SERET Internationaal Televisie- en Filmfestival in Amsterdam. 

De met meerdere prijzen gelauwerde film gaat over drie Palestijnse vrouwen die in een appartement in Tel Aviv wonen. Zij proberen een evenwicht te vinden tussen traditie en moderniteit, burgerschap en afwijkend gedrag, en tussen vrijheid en loyaliteit. 

Layla is advocate. Ze rookt, gebruikt drugs en heeft een vriendje. Salma is een christelijke communist en een lesbische DJ. In de film komt ze bij haar familie uit de kast. Nur is verlegen en een maagd met een sterke islamitische traditie. Zij verhuist naar het appartement om te studeren aan de universiteit. De film gaat over een relatie en sterke band, die ontstaat door een gedeelde geslachtsachtergrond en hoop.

De Nederlandse première van de door Maysaloun Hamoud geregisseerde film vindt plaats om 19 uur op 7 november in bioscoop Rialto te Amsterdam. De vertoning wordt gesponsord door het CIDI. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.