Online Seminar: ‘Jewish-Arab Relations in Israel’

woensdag 2 maart 2022

Joods-Arabische betrekkingen zijn een succesverhaal, maar er moet nog veel gebeuren om de gelijkheidskloof te dichten. Joden en Arabieren streven beide naar wederzijds begrip, vreedzame contacten, economische en sociale ontwikkelingen. Een gestructureerde, uit meerdere lagen bestaande samenwerking tussen Joodse en Arabische gemeenschappen is hiervoor noodzakelijk. Hoe kunnen Joden en Arabieren bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst en aan een gemeenschappelijke maatschappij?

Mohammad Darawshe is een expert op het gebied van Joods-Arabische verhoudingen in Israel. Sinds 2014 is hij directeur van het Center for Shared Society van Givat Haviva. Hij adviseerde Israelische premiers over het beleid voor economische ontwikkelingen in de Arabische sector. Darawshe was betrokken bij de Israelische politiek, als medewerker en adviseur van de Gezamenlijke Arabische Lijst. Ook was hij berokken bij een nationale adviesorgaan in Israel over co-existentie in het onderwijs. 

Luister aanstaande woensdagochtend om 10:00 uur mee naar Darawashe. U bent van harte welkom!

Dit college is onderdeel van de collegereeks Israel and the Middle East. Het is te volgen via Zoom, op de CIDI-facebookpagina of hier op onze website. Via Zoom kunt u vragen stellen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De voertaal is Engels. 

Heeft u een van de vorige lezingen van onze Engelstalige collegereeks Israel and the Middle East gemist? Dan kunt u ze hier terugkijken op ons YouTube-kanaal: