Strategic Developments in the Middle East, with a Focus on Iran

woensdag 23 februari 2022


Terwijl de VS uit het Midden-Oosten vertrekt veranderen de strategische relaties in de regio.

Deze veranderingen roepen nieuwe vragen op: hoe verlopen de gesprekken tussen Saoedi-Arabië en Iran? Zal het einde van het isolement van het Assad-regime (onder leiding van de VAE) leiden tot een afstand tussen het Syrische regime en Teheran? En zijn de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten voordelig of juist nadelig voor Israel?

U bent van harte uitgenodigd voor het college van Dr. J. Spyer op woensdag 23 februari om 10:00 uur. Spyer is één van Israëls meest vooraanstaande experts op het gebied van strategische ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Hij laat zien dat de regionale concurrentie tussen de grote staten en allianties nog lang niet voorbij is. Wat betekend dit volgens hem voor Israel?

Dit college is onderdeel van het collegereeks Israel and the Middle East. Het is te volgen via Zoom, op de CIDI-facebookpagina of hier op onze website. Via Zoom kunt u vragen stellen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De voertaal is Engels.

Klik hier om naar Zoom te gaan.

Heeft u een van de vorige lezingen van onze Engelstalige collegereeks Israel and the Middle East gemist? Dan kunt u ze hier terugkijken op ons YouTube-kanaal: