Tentoonstelling Same Sky Same Land

zondag 22 november 2015

Pulchri Studio toont vanaf 22 november 2015 werk van jonge, veelbelovende en prijswinnende Israëlische designers en ambachtelijke kunstenaars. Het is voor het eerst dat deze kunstenaars in Den Haag, Nederland exposeren. De tentoonstelling zal na Den Haag langs galeries en musea in Tel Aviv, Zürich en New York reizen en daarna in 2017 op de Biënnale in Venetië te zien zijn.

Onder leiding van de internationaal bekende Israëlische kunstenaar/designer/schrijver Uri Tzaig onderzochten Gregory Larin, Yael Harnik, Kfir Shabat, Moshe Roas, Roy Maayan en Maayan Elyakim hun relatie tot de natuur, grondstoffen en duurzaamheid. Dit resulteerde in werken en producten die een persoonlijk gekleurde weerspiegeling vormen van de grond en de hemel boven Israël. Een frisse kijk op hedendaags Israël in de vorm van voorwerpen, sieraden, textiel, video’s en prints, los van politiek en maatschappijkritiek. Een grensoverschrijdende visie waarbij het onderscheid tussen design, ambacht en kunst vervaagt.

Programma opening 22 november 2015
15: 00 Videopresentatie door Uri Tzaig in de Louis XV-zaal
16: 00 Officiële opening in de Mesdag-zaal door de heer Boudewijn Revis, wethouder te Den Haag
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
De expositie is te zien van 22 november t/m 13 december (Pulchri is van dinsdag t/m zondag van 11 – 17 uur geopend). Contact 070-3461735.