Uitnodiging: De nieuwe regering-Netanyahu en Israels positie in de regio

woensdag 3 juni 2015

U I T N O D I G I N G

De Israelische journalist, wetenschapper en Midden-Oostenexpert Dr. Jonathan Spyer komt voor een paar dagen naar Nederland. Woensdag 3 juni spreekt hij bij CIDI over:

De nieuwe regering-Netanyahu en de positie van Israel in de regio

Datum: woensdag 3 juni 2015
Tijd: 20.00-22.00 uur
Zaal open: 19.30
Plaats: CIDI, Den Haag
Toegang: gratis, aanmelding verplicht
Voertaal: Engels

Dr. Jonathan Spyer

spyerDr. Jonathan Spyer is directeur van het Rubin Center van de universiteit IDC Herzliya. Hij is specialist op het gebied van Israel, Libanon, Syrië, en regionale strategie.

Dr. Spyer is columnist voor de Jerusalem Post en publiceert o.a. in de Wall Street Journal, The Guardian, The Times en Weekly Standard over verschillende regionale conflicten.

Hij publiceerde verschillende boeken, waaronder The Transforming Fire: The Rise of the Israel-Islamist Conflict (Continuum, 2010) over de opkomst van het radicale Islamisme en hoe dit de aard van het conflict tussen Israel en de Arabische buren veranderde.

Spyer studeerde Internationale Betrekkingen aan de London School of Economics en Middle East Politics aan de School of Oriental and African Studies, ook in Londen. Hij adviseerde verschillende ministers over zijn vakgebied.

In 2012 glipte Spyer twee maal de grens over met het Vrije Syrische Leger om de oorlog tegen Assad vanaf het front de verslaan – een gevaarlijke onderneming voor een Israeli. Een interview daarover leest u hier.

CIDI nodigt u uit om bij deze interessante lezing van Jonathan Spyer aanwezig te zijn.
Het aantal plaatsen is beperkt en de tijd kort, dus geef u snel op:
cidi@cidi.nl o.v.v. aanmelding Spyer, of 070-3646862. Aanmelding is verplicht.